cenaze namazı duası arapça

Cenaze Namazı Duası Arapça

Cenaze namazı, bir Müslümanın ölümünden sonra kılınan bir namazdır. Cenaze namazı, ölen kişinin günahlarının bağışlanması ve ahiretteki yerinin cennet olması için dua edilir. Cenaze namazı, dört rekâttan oluşur. İlk iki rekâtta Fatiha Suresi ve bir sure okunur. Üçüncü ve dördüncü rekâtta ise Fatiha Suresi ve Ayetel Kürsi okunur. Cenaze namazının sonunda ise dua edilir.

Cenaze Namazı Duası Arapça

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِّعْ مُدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الْأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ وَأَهْلًا خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ وَنَجِّهِ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَمِنْ عَذَابِ النَّارِ

Cenaze Namazı Duası Türkçe Meali

Allah’ım! Onu bağışla, ona merhamet et, onu affet ve ona ikram et. Onun meskenini şereflendir, girişini genişlet, onu su, kar ve dolu ile yıka ve onu günahlardan temizle, beyaz elbiseyi kirden temizlediğin gibi. Ona evinden daha iyi bir ev, ailesinden daha iyi bir aile ve eşinden daha iyi bir eş ver. Onu cennete koy ve onu kabir azabından ve ateş azabından kurtar.

Cenaze Namazı Duasıyla İlgili Faydalı Siteler

Cenaze Namazı Duasıyla İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi