elvis presley ingilizce hayatı

Elvis Presley, 8 Ocak 1935’te Mississippi’nin Tupelo kentinde doğdu. Vernon ve Gladys Presley’in tek çocuğuydu. Elvis’in babası Vernon, bir kamyon şoförü ve annesi Gladys, bir ev hanımıydı. Elvis, yoksul bir ailede büyüdü ve çocukluğunun çoğunu Tupelo’nun yoksul mahallelerinde geçirdi.

Elvis, küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duymaya başladı. 10 yaşındayken, bir radyo programında şarkı söyledi ve 13 yaşındayken, ilk gitarını aldı. Elvis, okuldan sonra çeşitli işlerde çalıştı ve boş zamanlarında müzik yapmaya devam etti.

1954 yılında, Elvis, Sun Records ile bir kayıt sözleşmesi imzaladı. İlk single’ı “That’s All Right” büyük bir hit oldu ve Elvis’in kariyeri başladı. Elvis, kısa sürede Amerika Birleşik Devletleri’nin en popüler şarkıcılarından biri oldu. 1956 yılında, ilk albümü “Elvis Presley” yayınlandı ve albüm büyük bir başarı elde etti.

Elvis, 1958 yılında, askere gitti. Askerlik görevi sırasında, Almanya’da görev yaptı. Elvis, 1960 yılında, askerlik görevinden döndü ve müzik kariyerine devam etti. 1960’lı yıllarda, Elvis, birçok hit şarkı yayınladı ve birçok filmde rol aldı.

1970’li yıllarda, Elvis’in kariyeri gerilemeye başladı. Elvis, sağlık sorunları yaşamaya başladı ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele etti. 1977 yılında, Elvis, 42 yaşında öldü.

Elvis Presley, tüm zamanların en büyük müzik ikonlarından biridir. Müzik dünyasına yaptığı katkılarla, milyonlarca insanın hayatını etkilemiştir. Elvis’in şarkıları, bugün hala dünyanın dört bir yanında sevilerek dinlenmektedir.

Faydalı Siteler:

  • Elvis Presley Resmi Web Sitesi: https://www.elvis.com/
  • Elvis Presley Müzesi: https://www.graceland.com/
  • Elvis Presley Hayran Kulübü: https://www.elvisfanclub.com/

İlgili Dosyalar:

  • Elvis Presley’in Biyografisi (PDF): https://www.elvis.com/elvis-presley-biography.pdf
  • Elvis Presley’in Diskografisi (PDF): https://www.elvis.com/elvis-presley-discography.pdf
  • Elvis Presley’in Filmografisi (PDF): https://www.elvis.com/elvis-presley-filmography.pdf

Yayımlandı

kategorisi