found ne demek

Found: Kayıp Bir Köpeğin Hikayesi

Found, Amanda Lindhout ve Nigel Brennan’ın 2008’de Somali’de kaçırılma ve 464 gün boyunca esir tutulma hikayesini anlatan 2012 yapımı bir belgesel filmdir. Film, Lindhout ve Brennan’ın kaçırılma anından serbest bırakılmalarına kadar geçen süreci ayrıntılı olarak anlatıyor.

Film, Lindhout ve Brennan’ın Somali’ye gitme nedenleriyle başlıyor. Lindhout, bir gazeteci olarak çalışmak için Somali’ye gitmişken, Brennan ise bir fotoğrafçı olarak çalışmak için Somali’ye gitmiştir. İkisi de Somali’deki iç savaşı ve insani krizi belgelemek istiyorlardır.

Lindhout ve Brennan, 23 Ağustos 2008’de Somali’nin başkenti Mogadişu’da kaçırılırlar. Kaçıranlar, onları bir kamyona bindirir ve şehir dışına götürürler. Lindhout ve Brennan, kaçırıldıktan sonraki birkaç gün boyunca bir çadırda tutulurlar. Daha sonra, onları bir eve götürürler ve burada aylarca esir tutulurlar.

Lindhout ve Brennan, esir tutuldukları süre boyunca işkenceye maruz kalırlar. Kaçıranlar, onları dövüyor, aç bırakıyor ve uyutmuyorlar. Lindhout ve Brennan, ayrıca cinsel saldırıya uğruyorlar.

Lindhout ve Brennan, 25 Kasım 2009’da serbest bırakılırlar. Serbest bırakılmalarından sonra, Kanada’ya geri dönerler ve burada tedavi görürler. Lindhout ve Brennan, daha sonra kitaplar yazarak ve belgeseller çekerek yaşadıklarını anlatırlar.

Found, Lindhout ve Brennan’ın yaşadığı korkunç deneyimi anlatan güçlü bir belgesel filmdir. Film, savaşın ve terörizmin yıkıcı etkilerini gözler önüne seriyor.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi