kangaroo ingilizce okunuşu

Kanguru

Kangurular, Avustralya’ya özgü keseli memelilerdir. Dünyanın en büyük keseli hayvanlarıdır ve dört türü vardır: kırmızı kanguru, gri kanguru, batı gri kangurusu ve antilop kangurusu. Kangurular, uzun ve güçlü bacakları, büyük ayakları ve uzun kuyruklarıyla tanınırlar. Erkek kangurular dişilere göre daha büyüktür ve yaklaşık 2 metre boyunda ve 90 kilogram ağırlığında olabilirler. Dişi kangurular ise yaklaşık 1,5 metre boyunda ve 60 kilogram ağırlığında olabilirler.

Kangurular, otlaklar, ormanlar ve çalılıklar gibi çeşitli habitatlarda yaşarlar. Genellikle gruplar halinde yaşarlar ve bu gruplara “mob” adı verilir. Moblar genellikle 10 ila 100 kangurudan oluşur. Kangurular, otçul hayvanlardır ve çoğunlukla ot, yaprak ve meyve yerler.

Kangurular, çok iyi zıplayıcıdırlar. Tek bir sıçrayışta 10 metreye kadar zıplayabilirler. Ayrıca, çok hızlı koşabilirler. Saat başına 60 kilometreye kadar hızlara ulaşabilirler. Kangurular, keseli hayvanlardır. Bu, dişilerinin karınlarında bir kese bulunması anlamına gelir. Yavrular, kesede doğarlar ve birkaç ay boyunca kesede kalırlar.

Kangurular, Avustralya’nın simgesi haline gelmiş hayvanlardır. Ülkenin armasında ve para biriminde kanguru resmi bulunur. Kangurular, ayrıca, birçok film ve çizgi filmde yer almışlardır.

Kangurularla İlgili Faydalı Siteler

Kangurularla İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi