lev enzelna arapça

Lev Enzelna (Arapça: لو أنزلنا), Kur’an’ın 81. suresidir. 29 ayetten oluşur. Mekke döneminde nazil olmuştur. Sure, Allah’ın insanlara gönderdiği peygamberleri ve kitapları konu edinmektedir.

Sure, “Eğer biz Kur’an’ı bir dağa indirseydik, onu Allah korkusundan baş eğmiş, parçalanmış görürdün.” ayetiyle başlar. Bu ayette, Kur’an’ın büyüklüğü ve gücü vurgulanmaktadır. Daha sonraki ayetlerde, Allah’ın insanlara gönderdiği peygamberler ve kitaplar anlatılmaktadır.

Surede, Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi peygamberlerin hikayeleri anlatılmaktadır. Ayrıca, Tevrat, Zebur, İncil ve Kur’an gibi kitapların da özellikleri anlatılmaktadır.

Sure, “Allah’ın ayetlerini yalanlayanlar var ya, işte onlar hüsrana uğrayanların ta kendileridir.” ayetiyle sona ermektedir. Bu ayette, Allah’ın ayetlerini yalanlayanların cezası vurgulanmaktadır.

Lev Enzelna suresinin konusu, Allah’ın insanlara gönderdiği peygamberleri ve kitaplarıdır. Surede, peygamberlerin hikayeleri ve kitapların özellikleri anlatılmaktadır. Ayrıca, Allah’ın ayetlerini yalanlayanların cezası da vurgulanmaktadır.

Lev Enzelna suresinin tefsiri için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:


Yayımlandı

kategorisi