my all ne demek

My All: Mariah Carey’nin En Başarılı Albümü

Mariah Carey, 1990’ların en başarılı pop şarkıcılarından biriydi. 1990 yılında çıkardığı ilk albümü Mariah Carey, dünya çapında 15 milyon kopya sattı ve onu bir süperstar yaptı. Carey, 1991 yılında çıkardığı ikinci albümü Emotions ile başarısını sürdürdü. Albüm, dünya çapında 8 milyon kopya sattı ve Carey’e iki Grammy Ödülü kazandırdı.

Carey, 1993 yılında çıkardığı üçüncü albümü Music Box ile zirveye ulaştı. Albüm, dünya çapında 28 milyon kopya sattı ve Carey’e dört Grammy Ödülü kazandırdı. Music Box, Carey’nin en başarılı albümü oldu ve onu dünyanın en çok satan kadın sanatçılarından biri yaptı.

Carey, 1995 yılında çıkardığı dördüncü albümü Daydream ile başarısını sürdürdü. Albüm, dünya çapında 20 milyon kopya sattı ve Carey’e iki Grammy Ödülü kazandırdı. Daydream, Carey’nin ikinci en başarılı albümü oldu.

Carey, 1997 yılında çıkardığı beşinci albümü Butterfly ile müzik tarzını değiştirdi. Albüm, daha R&B ve hip hop ağırlıklıydı. Butterfly, dünya çapında 15 milyon kopya sattı ve Carey’e bir Grammy Ödülü kazandırdı.

Carey, 1999 yılında çıkardığı altıncı albümü Rainbow ile başarısını sürdürdü. Albüm, dünya çapında 10 milyon kopya sattı ve Carey’e bir Grammy Ödülü kazandırdı. Rainbow, Carey’nin üçüncü en başarılı albümü oldu.

Carey, 2001 yılında çıkardığı yedinci albümü Glitter ile başarısız oldu. Albüm, dünya çapında sadece 2 milyon kopya sattı ve Carey’e hiçbir Grammy Ödülü kazandırmadı. Glitter, Carey’nin kariyerindeki en büyük başarısızlığı oldu.

Carey, 2002 yılında çıkardığı sekizinci albümü Charmbracelet ile başarısını yeniden yakaladı. Albüm, dünya çapında 6 milyon kopya sattı ve Carey’e bir Grammy Ödülü kazandırdı. Charmbracelet, Carey’nin dördüncü en başarılı albümü oldu.

Carey, 2005 yılında çıkardığı dokuzuncu albümü The Emancipation of Mimi ile zirveye geri döndü. Albüm, dünya çapında 10 milyon kopya sattı ve Carey’e üç Grammy Ödülü kazandırdı. The Emancipation of Mimi, Carey’nin ikinci en başarılı albümü oldu.

Carey, 2008 yılında çıkardığı onuncu albümü E=MC² ile başarısını sürdürdü. Albüm, dünya çapında 5 milyon kopya sattı ve Carey’e bir Grammy Ödülü kazandırdı. E=MC², Carey’nin beşinci en başarılı albümü oldu.

Carey, 2010 yılında çıkardığı on birinci albümü Memoirs of an Imperfect Angel ile başarısız oldu. Albüm, dünya çapında sadece 2 milyon kopya sattı ve Carey’e hiçbir Grammy Ödülü kazandırmadı. Memoirs of an Imperfect Angel, Carey’nin kariyerindeki ikinci en büyük başarısızlığı oldu.

Carey, 2014 yılında çıkardığı on ikinci albümü Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse ile başarısını yeniden yakaladı. Albüm, dünya çapında 5 milyon kopya sattı ve Carey’e bir Grammy Ödülü kazandırdı. Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse, Carey’nin altıncı en başarılı albümü oldu.

Carey, 2018 yılında çıkardığı on üçüncü albümü Caution ile başarısını sürdürdü. Albüm, dünya çapında 2 milyon kopya sattı ve Carey’e bir Grammy Ödülü kazandırdı. Caution, Carey’nin yedinci en başarılı albümü oldu.

Carey, 2020 yılında çıkardığı on dördüncü albümü Merry Christmas ile başarısını sürdürdü. Albüm, dünya çapında 2 milyon kopya sattı ve Carey’e bir Grammy Ödülü kazandırdı. Merry Christmas, Carey’nin sekizinci en başarılı albümü oldu.

Carey, 2023 yılında çıkardığı on beşinci albümü My All ile başarısını sürdürdü. Albüm, dünya çapında 2 milyon kopya sattı ve Carey’e bir Grammy Ödülü kazandırdı. My All, Carey’nin dokuzuncu en başarılı albümü oldu.

Carey, 30 yılı aşkın kariyerinde 200 milyondan fazla albüm sattı ve 5 Grammy Ödülü kazandı. Carey, dünyanın en çok satan kadın sanatçılarından biridir.


Yayımlandı

kategorisi