sıla i rahim ile ilgili ayetler arapça

Sıla i Rahim ile İlgili Ayetler Arapça

Sıla i rahim, akrabalarla iyi geçinmek ve onlara yardım etmek anlamına gelir. İslam dini, sıla i rahmi çok önemli bir ibadet olarak görür ve Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette sıla i rahimden bahsedilir.

1. Nisa Suresi 1. Ayet:

وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسَاءَلْتُمْ بِهِ وَالْأَرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا

“Allah’tan korkun ki, O’nun adıyla birbirinizden dilekte bulunursunuz ve rahimlerden (akrabalardan) sakının. Şüphesiz Allah, sizin üzerinize gözetleyici olandır.”

Bu ayette, Allah’tan korkmanın ve O’nun adıyla birbirinden dilekte bulunmanın önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca, akrabalarla iyi geçinmenin ve onlara yardım etmenin de önemli olduğu belirtilmektedir.

2. En’am Suresi 151. Ayet:

وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَى وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينِ وَالْجَارِ ذِي الْقُرْبَى وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ مَنْ كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا

“Allah’a kulluk edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve elinizin altında bulunanlara iyilik edin. Şüphesiz Allah, kendini beğenmiş ve övünen kimseyi sevmez.”

Bu ayette, Allah’a ibadet etmenin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmamanın önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca, ana-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, komşulara ve diğer insanlara iyilik etmenin de önemli olduğu belirtilmektedir.

3. İsra Suresi 26. Ayet:

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا

“Yakın akrabaya, yoksula ve yolda kalmışa hakkını ver. İsraf etme.”

Bu ayette, yakın akrabaya, yoksula ve yolda kalmışa haklarını vermenin önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca, israf etmemenin de önemli olduğu belirtilmektedir.

4. Rum Suresi 21. Ayet:

وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

“O’nun ayetlerinden biri de, sizin için kendi nefsinizden eşler yaratması ve aranızda sevgi ve merhamet var etmesidir. Şüphesiz bunda, düşünen bir kavim için ayetler vardır.”

Bu ayette, Allah’ın insanları kendi nefsinden eşler yaratmasının ve aralarında sevgi ve merhamet var etmesinin önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca, bunda düşünen bir kavim için ayetler olduğu belirtilmektedir.

5. Şura Suresi 23. Ayet:

وَالَّذِينَ يَصِلُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَيَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَيَخَافُونَ سُوءَ الْحِسَابِ

“Allah’ın birleştirilmesini emrettiği şeyi birleştirenler, Rablerinden korkanlar ve kötü hesaptan sakınanlardır.”

Bu ayette, Allah’ın birleştirilmesini emrettiği şeyi birleştirmenin, Rabbinden korkmanın ve kötü hesaptan sakınmanın önemi vurgulanmaktadır.

Sıla i Rahim ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi