spare

Spare: Anlamı ve Kullanımı

“Spare” kelimesi İngilizce’de birçok farklı anlamda kullanılabilir. En yaygın anlamlarından biri “yedek” veya “fazla” anlamına gelir. Örneğin, “I have a spare tire in my car” cümlesi “Arabamda yedek bir lastik var” anlamına gelir. “Spare” kelimesi ayrıca “boş” veya “serbest” anlamına da gelebilir. Örneğin, “I have a spare hour this afternoon” cümlesi “Bu öğleden sonra boş bir saatim var” anlamına gelir.

“Spare” kelimesi ayrıca bir fiil olarak da kullanılabilir. Bu durumda “tasarruf etmek” veya “saklamak” anlamına gelir. Örneğin, “I’m trying to spare some money for a new car” cümlesi “Yeni bir araba için biraz para biriktirmeye çalışıyorum” anlamına gelir. “Spare” kelimesi ayrıca “korumak” veya “kurtarmak” anlamına da gelebilir. Örneğin, “He spared no effort to save his friend” cümlesi “Arkadaşını kurtarmak için hiçbir çabadan kaçınmadı” anlamına gelir.

Spare: Türkçedeki Karşılıkları

“Spare” kelimesinin Türkçede birçok farklı karşılığı vardır. En yaygın karşılıklarından biri “yedek”tir. Örneğin, “I have a spare tire in my car” cümlesi “Arabamda yedek bir lastik var” anlamına gelir. “Spare” kelimesinin bir diğer karşılığı da “boş” veya “serbest”tir. Örneğin, “I have a spare hour this afternoon” cümlesi “Bu öğleden sonra boş bir saatim var” anlamına gelir.

“Spare” kelimesinin Türkçedeki karşılıkları arasında “tasarruf etmek” veya “saklamak” anlamına gelen “biriktirmek” de yer alır. Örneğin, “I’m trying to spare some money for a new car” cümlesi “Yeni bir araba için biraz para biriktirmeye çalışıyorum” anlamına gelir. “Spare” kelimesinin bir diğer karşılığı da “korumak” veya “kurtarmak” anlamına gelen “kurtarmak”tır. Örneğin, “He spared no effort to save his friend” cümlesi “Arkadaşını kurtarmak için hiçbir çabadan kaçınmadı” anlamına gelir.

Spare: Örnek Cümleler

  • I have a spare bedroom in my house. (Evimde yedek bir yatak odası var.)
  • I always keep a spare key in my wallet. (Cüzdanımda her zaman yedek bir anahtar bulundururum.)
  • I have a spare hour this afternoon. (Bu öğleden sonra boş bir saatim var.)
  • I’m trying to spare some money for a new car. (Yeni bir araba için biraz para biriktirmeye çalışıyorum.)
  • He spared no effort to save his friend. (Arkadaşını kurtarmak için hiçbir çabadan kaçınmadı.)
  • The spare tire is in the trunk of the car. (Yedek lastik arabanın bagajındadır.)
  • I have a spare room in my house that I can rent out. (Evimde kiraya verebileceğim yedek bir odam var.)
  • I always keep a spare battery in my laptop bag. (Dizüstü bilgisayar çantamda her zaman yedek bir pil bulundururum.)
  • I’m trying to spare some time to go to the gym this week. (Bu hafta spor salonuna gitmek için biraz zaman ayırmaya çalışıyorum.)
  • He spared no effort to help his family. (Ailesine yardım etmek için hiçbir çabadan kaçınmadı.)

Sonuç

“Spare” kelimesi İngilizce’de birçok farklı anlamda kullanılabilir. En yaygın anlamlarından biri “yedek” veya “fazla” anlamına gelir. “Spare” kelimesi ayrıca “boş” veya “serbest” anlamına da gelebilir. “Spare” kelimesi ayrıca bir fiil olarak da kullanılabilir. Bu durumda “tasarruf etmek” veya “saklamak” anlamına gelir. “Spare” kelimesi ayrıca “korumak” veya “kurtarmak” anlamına da gelebilir.

“Spare” kelimesinin Türkçede birçok farklı karşılığı vardır. En yaygın karşılıklarından biri “yedek”tir. “Spare” kelimesinin bir diğer karşılığı da “boş” veya “serbest”tir. “Spare” kelimesinin Türkçedeki karşılıkları arasında “tasarruf etmek” veya “saklamak” anlamına gelen “biriktirmek” de yer alır. “Spare” kelimesinin bir diğer karşılığı da “korumak” veya “kurtarmak” anlamına gelen “kurtarmak”tır.


Yayımlandı

kategorisi