adele nedir

Adele

Adele Laurie Blue Adkins, 5 Mayıs 1988’de Londra, İngiltere’de doğan İngiliz şarkıcı ve söz yazarıdır. 2008 yılında XL Recordings ile anlaşma imzaladı ve aynı yıl ilk albümü “19”u yayınladı. Albüm, Birleşik Krallık’ta bir numaraya yükseldi ve dünya çapında 10 milyondan fazla kopya sattı. Adele’in ikinci albümü “21”, 2011 yılında yayınlandı ve dünya çapında 31 milyondan fazla kopya sattı. Albüm, Adele’e altı Grammy Ödülü kazandırdı ve onu dünyanın en çok satan kadın sanatçısı yaptı. Adele’in üçüncü albümü “25”, 2015 yılında yayınlandı ve dünya çapında 20 milyondan fazla kopya sattı. Albüm, Adele’e beş Grammy Ödülü kazandırdı.

Adele’in müziği, güçlü vokalleri ve duygusal sözleriyle tanınır. Şarkıları genellikle aşk, kayıp ve özlem temalarını işler. Adele, dünya çapında 120 milyondan fazla albüm sattı ve onu dünyanın en çok satan kadın sanatçılarından biri yaptı.

Adele’in Müzik Kariyeri

Adele, 14 yaşında BRIT School for Performing Arts and Technology’ye girdi. Okulda geçirdiği süre boyunca, Amy Winehouse, Leona Lewis ve Jessie J gibi sanatçılarla tanıştı. Adele, 2006 yılında XL Recordings ile anlaşma imzaladı ve aynı yıl ilk albümü “19”u yayınladı. Albüm, Birleşik Krallık’ta bir numaraya yükseldi ve dünya çapında 10 milyondan fazla kopya sattı.

Adele’in ikinci albümü “21”, 2011 yılında yayınlandı ve dünya çapında 31 milyondan fazla kopya sattı. Albüm, Adele’e altı Grammy Ödülü kazandırdı ve onu dünyanın en çok satan kadın sanatçısı yaptı. “21” albümü, Adele’in en başarılı albümü oldu ve onu dünya çapında bir süperstar yaptı.

Adele’in üçüncü albümü “25”, 2015 yılında yayınlandı ve dünya çapında 20 milyondan fazla kopya sattı. Albüm, Adele’e beş Grammy Ödülü kazandırdı. “25” albümü, Adele’in ikinci en başarılı albümü oldu ve onu dünya çapında bir süperstar olarak konumlandırdı.

Adele, 2017 yılında oğlu Angelo’yu dünyaya getirdi. Doğumdan sonra Adele, müzik kariyerine ara verdi. Adele, 2021 yılında yeni albümü “30”u yayınladı. Albüm, dünya çapında 10 milyondan fazla kopya sattı ve Adele’e bir Grammy Ödülü kazandırdı.

Adele’in Müzik Tarzı

Adele’in müziği, güçlü vokalleri ve duygusal sözleriyle tanınır. Şarkıları genellikle aşk, kayıp ve özlem temalarını işler. Adele’in müzik tarzı, soul, R&B ve pop türlerinin bir karışımıdır. Adele, şarkılarında genellikle piyano ve gitar kullanır.

Adele’in Ödülleri ve Başarıları

Adele, kariyeri boyunca birçok ödül ve başarıya imza attı. Bunlar arasında altı Grammy Ödülü, 18 Brit Ödülü, 15 Billboard Müzik Ödülü ve bir Altın Küre Ödülü yer almaktadır. Adele, ayrıca 2012 yılında Time dergisi tarafından “Yılın Kişisi” seçildi.

Adele’in Hayatı

Adele, 5 Mayıs 1988’de Londra, İngiltere’de doğdu. Annesi Penny Adkins, babası Mark Evans’tır. Adele’in iki üvey kardeşi vardır. Adele, çocukluğunu Londra’nın Tottenham semtinde geçirdi. Adele, 14 yaşında BRIT School for Performing Arts and Technology’ye girdi. Okulda geçirdiği süre boyunca, Amy Winehouse, Leona Lewis ve Jessie J gibi sanatçılarla tanıştı. Adele, 2006 yılında XL Recordings ile anlaşma imzaladı ve aynı yıl ilk albümü “19”u yayınladı.

Adele, 2017 yılında oğlu Angelo’yu dünyaya getirdi. Doğumdan sonra Adele, müzik kariyerine ara verdi. Adele, 2021 yılında yeni albümü “30”u yayınladı.

Adele Hakkında Faydalı Siteler

Adele Hakkında İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi