aec ingilizce

AEC (Associated Electrical Industries)

AEC, 1918 yılında İngiltere’de kurulan ve elektrikli ekipmanlar üreten bir şirketti. Şirket, 1967 yılında GEC (General Electric Company) tarafından satın alındı.

AEC, elektrikli motorlar, jeneratörler, transformatörler ve anahtarlama ekipmanları gibi çeşitli elektrikli ekipmanlar üretiyordu. Şirket, ayrıca, nükleer enerji santralleri için ekipmanlar da üretiyordu.

AEC, 1960’lı yıllarda, İngiltere’nin nükleer enerji programında önemli bir rol oynadı. Şirket, İngiltere’nin ilk nükleer enerji santrali olan Calder Hall Nükleer Santrali’nin inşasında yer aldı. AEC, ayrıca, İngiltere’nin ikinci nükleer enerji santrali olan Chapelcross Nükleer Santrali’nin inşasında da yer aldı.

AEC, 1967 yılında GEC tarafından satın alındıktan sonra, GEC’nin bir parçası olarak faaliyetlerine devam etti. GEC, 1999 yılında Alcatel tarafından satın alındı. Alcatel, 2006 yılında Nokia tarafından satın alındı. Nokia, 2013 yılında Alcatel-Lucent adını aldı.

AEC, elektrikli ekipmanlar üretiminde öncü bir şirketti. Şirket, İngiltere’nin nükleer enerji programında önemli bir rol oynadı. AEC, günümüzde Alcatel-Lucent’in bir parçası olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi