allianz nedir

Allianz, 1890 yılında Münih’te kurulan ve merkezi Münih’te bulunan bir Alman çok uluslu finansal hizmetler şirketidir. Şirket, dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biridir ve dünya çapında 140’tan fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Allianz, sigorta, varlık yönetimi ve bankacılık alanlarında hizmet vermektedir.

Allianz’ın tarihi, 1890 yılında Münih’te kurulan Allianz Versicherungs-Aktiengesellschaft (Allianz Sigorta Anonim Şirketi) ile başlar. Şirket, başlangıçta yangın sigortası alanında faaliyet gösteriyordu. Ancak, kısa sürede diğer sigorta alanlarına da girdi. 1918 yılında, Allianz, Almanya’nın en büyük sigorta şirketi oldu.

1920’lerde ve 1930’larda, Allianz, Avrupa’da faaliyetlerini genişletti. 1938 yılında, şirket, Avusturya’nın en büyük sigorta şirketi olan Wiener Städtische Versicherung’i satın aldı. 1945 yılında, Allianz, II. Dünya Savaşı’ndan sonra yeniden yapılandırıldı.

1950’lerde ve 1960’larda, Allianz, dünya çapında faaliyetlerini genişletti. 1953 yılında, şirket, ABD’de faaliyet göstermeye başladı. 1960 yılında, Allianz, İngiltere’de faaliyet göstermeye başladı. 1966 yılında, Allianz, Fransa’da faaliyet göstermeye başladı.

1970’lerde ve 1980’lerde, Allianz, varlık yönetimi ve bankacılık alanlarına girdi. 1971 yılında, şirket, Allianz Lebensversicherungs-Aktiengesellschaft (Allianz Hayat Sigortası Anonim Şirketi) adlı bir hayat sigortası şirketi kurdu. 1985 yılında, şirket, Allianz Bank adlı bir banka kurdu.

1990’larda ve 2000’lerde, Allianz, dünya çapında faaliyetlerini daha da genişletti. 1998 yılında, şirket, İtalya’nın en büyük sigorta şirketi olan RAS’ı satın aldı. 2001 yılında, şirket, Fransa’nın en büyük sigorta şirketi olan AGF’yi satın aldı. 2006 yılında, şirket, ABD’nin en büyük sigorta şirketlerinden biri olan Fireman’s Fund Insurance Company’yi satın aldı.

Allianz, bugün dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biridir. Şirket, dünya çapında 140’tan fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Allianz, sigorta, varlık yönetimi ve bankacılık alanlarında hizmet vermektedir.

Allianz’ın ana faaliyet alanları şunlardır:

  • Sigorta: Allianz, yangın sigortası, hayat sigortası, sağlık sigortası, seyahat sigortası, otomobil sigortası ve diğer sigorta türleri alanlarında hizmet vermektedir.
  • Varlık yönetimi: Allianz, yatırım fonları, emeklilik fonları ve diğer varlık yönetimi ürünleri alanlarında hizmet vermektedir.
  • Bankacılık: Allianz, mevduat hesapları, kredi kartları, ipotek kredileri ve diğer bankacılık ürünleri alanlarında hizmet vermektedir.

Allianz, dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biridir ve dünya çapında 140’tan fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Şirket, sigorta, varlık yönetimi ve bankacılık alanlarında hizmet vermektedir. Allianz, müşterilerine yüksek kaliteli hizmet sunmayı ve uzun vadeli ilişkiler kurmayı hedeflemektedir.


Yayımlandı

kategorisi