araf suresi 10 ayet arapça yazılışı

Araf Suresi 10. Ayet Arapça Yazılışı:

وَإِذَا قِيلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ قَالُوا بَلْ نَتَّبِعُ مَا أَلْفَيْنَا عَلَيْهِ آبَاءَنَا أَوَلَوْ كَانَ آبَاؤُهُمْ لَا يَعْقِلُونَ شَيْئًا وَلَا يَهْتَدُونَ

Araf Suresi 10. Ayet Meali:

Ve onlara: “Allah’ın indirdiğine uyun” denildiği zaman: “Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız” dediler. Peki, ataları bir şey kavramıyor ve doğru yolu bulamıyor olsalardı da mı?

Araf Suresi 10. Ayet Tefsiri:

Bu ayette, insanların atalarının yolunu körü körüne takip etme eğilimi eleştirilmektedir. Atalarının yaptıklarını doğru kabul etmeleri ve onları sorgulamadan taklit etmeleri, onların doğru yoldan sapmalarına neden olmaktadır.

Ayette, insanların atalarının yolunu takip etmelerinin doğru olmadığı vurgulanmaktadır. Çünkü atalarının bir şey kavramıyor ve doğru yolu bulamıyor olma ihtimali vardır. Bu nedenle, insanların atalarının yolunu takip etmeleri yerine, Allah’ın indirdiği vahye uymaları gerekmektedir.

Allah’ın indirdiği vahye uymak, insanların doğru yolu bulmalarını ve kurtuluşa ermelerini sağlayacaktır. Atalarının yolunu takip etmek ise, onları doğru yoldan saptıracak ve sonunda cehenneme sürükleyecektir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi