august ne demek

August

August, yılın sekizinci ayıdır. 31 gün çeker ve yaz mevsiminin son ayıdır. August, Roma imparatoru Augustus Caesar’ın adını almıştır. Augustus, MÖ 27’den MS 14’e kadar Roma İmparatorluğu’nu yönetmiştir.

August, birçok kültürde önemli bir aydır. Çin kültüründe, August, hasat ayı olarak kabul edilir. Japon kültüründe, August, Obon festivalinin ayıdır. Obon festivali, ataların ruhlarının anıldığı bir festivaldir.

August, birçok önemli olaya da ev sahipliği yapmıştır. 6 Ağustos 1945’te Hiroşima’ya atom bombası atılmıştır. 9 Ağustos 1945’te Nagazaki’ye atom bombası atılmıştır. 15 Ağustos 1945’te Japonya teslim olmuştur.

August, birçok ünlü kişinin doğum ayıdır. 5 Ağustos 1850’de Alfred Nobel doğmuştur. Nobel, dinamitin mucidi ve Nobel Ödülü’nün kurucusudur. 12 Ağustos 1912’de Grace Kelly doğmuştur. Kelly, Amerikalı bir aktris ve Monako Prensesi’dir. 16 Ağustos 1977’de Madonna doğmuştur. Madonna, Amerikalı bir şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu.

August, birçok önemli etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Edinburgh Fringe Festivali, dünyanın en büyük sanat festivalidir. Her yıl Ağustos ayında Edinburgh’da düzenlenir. Burning Man Festivali, dünyanın en büyük açık hava sanat festivalidir. Her yıl Ağustos ayında Nevada Çölü’nde düzenlenir.

August ile ilgili faydalı siteler:

August ile ilgili faydalı dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi