aviator ne demek

Aviator

Aviator, 1982 yapımı bir aksiyon-macera filmi. Filmin yönetmenliğini George Miller, yapımcılığını Mel Gibson ve Bruce Davey üstlendi. Filmin senaryosu Mel Gibson ve George Miller tarafından yazıldı. Filmin başrollerinde Mel Gibson, Jodie Foster, Michael J. Pollard ve David Carradine yer aldı.

Film, Birinci Dünya Savaşı sırasında Avustralya’da geçen bir hikayeyi anlatıyor. Mel Gibson’ın canlandırdığı Charles Kingsford Smith, Avustralya’nın ilk pilotlarından biridir. Smith, Avustralya’yı uçarak geçmeyi başaran ilk pilot olur. Ancak, Smith’in uçağı düşer ve Smith yaralanır. Smith, Jodie Foster’ın canlandırdığı Sarah Bernhardt tarafından kurtarılır. Bernhardt, Smith’i evine götürür ve ona bakar. Smith ve Bernhardt arasında bir aşk ilişkisi başlar.

Smith, iyileştikten sonra tekrar uçmaya başlar. Smith, Avustralya’yı uçarak geçmeyi başaran ilk pilot olur. Smith’in başarısı, Avustralya’da havacılığın gelişmesine yardımcı olur. Smith, daha sonra Avustralya’nın ilk havayolu şirketini kurar.

Aviator, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Film, 1982 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’ne aday gösterildi. Film, ayrıca 1983 Akademi Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında aday gösterildi.

Aviator ile ilgili faydalı siteler:

Aviator ile ilgili faydalı dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi