aydın üniversitesi ispanyolca çevirmenlik

Aydın Üniversitesi İspanyolca Çevirmenlik Bölümü

Aydın Üniversitesi İspanyolca Çevirmenlik Bölümü, öğrencilere İspanyolca dilinde çeviri yapma becerileri kazandırmak amacıyla 2010 yılında kurulmuştur. Bölüm, 4 yıllık lisans programı sunmaktadır.

Bölümün Amacı

Aydın Üniversitesi İspanyolca Çevirmenlik Bölümü’nün amacı, öğrencilere İspanyolca dilinde çeviri yapma becerileri kazandırmak ve onları çeviri sektöründe çalışmaya hazırlamaktır. Bölüm, öğrencilere İspanyolca dilbilgisi, sözdizimi, kelime bilgisi ve çeviri teknikleri gibi konularda eğitim vermektedir. Ayrıca, öğrenciler çeviri alanında staj yapma fırsatı da bulmaktadırlar.

Bölümün Programı

Aydın Üniversitesi İspanyolca Çevirmenlik Bölümü’nün programı, 4 yıllık lisans programı olarak düzenlenmiştir. Programın ilk iki yılında, öğrencilere İspanyolca dilbilgisi, sözdizimi, kelime bilgisi ve çeviri teknikleri gibi konularda eğitim verilmektedir. Programın son iki yılında ise, öğrenciler çeviri alanında uzmanlaşmaktadırlar. Öğrenciler, bu dönemde çeviri alanında seçmeli dersler alabilirler ve çeviri alanında staj yapma fırsatı da bulmaktadırlar.

Bölümün Mezunları

Aydın Üniversitesi İspanyolca Çevirmenlik Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, çeviri sektöründe çalışmaya hazır hale gelmektedirler. Mezunlar, çeviri büroları, şirketler, kamu kurumları ve uluslararası örgütlerde çevirmen olarak çalışabilirler. Ayrıca, mezunlar çeviri alanında akademik kariyer de yapabilirler.

Bölümün Başarıları

Aydın Üniversitesi İspanyolca Çevirmenlik Bölümü, kurulduğu günden bu yana birçok başarıya imza atmıştır. Bölüm, 2015 yılında Uluslararası Çeviri Federasyonu (FIT) tarafından “Yılın Çeviri Bölümü” ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca, bölüm öğrencileri birçok ulusal ve uluslararası çeviri yarışmasında ödül kazanmışlardır.

Bölümün İletişim Bilgileri

Aydın Üniversitesi İspanyolca Çevirmenlik Bölümü
Aydın Üniversitesi Kampüsü
09100 Aydın

Telefon: (0256) 214 10 00
Faks: (0256) 214 10 01
E-posta: [email protected]

Faydalı Siteler

  • Aydın Üniversitesi İspanyolca Çevirmenlik Bölümü web sitesi: https://www.aydin.edu.tr/tr/fakulteler/edebiyat-fakultesi/bolumler/ispanyolca-cevirmenlik
  • Uluslararası Çeviri Federasyonu (FIT) web sitesi: https://www.fit-ift.org/
  • Avrupa Çeviri Dernekleri Federasyonu (FET) web sitesi: https://www.fet.eu/
  • Türk Çevirmenler Derneği (ÇEVBİR) web sitesi: https://www.cevbir.org.tr/

Yayımlandı

kategorisi