ayların ingilizce okunuşu

Ayların İngilizce Okunuşu

Aylar, yılın 12 dönemini ifade eden zaman birimleridir. Her ayın kendine özgü adı ve İngilizce okunuşu vardır. Ayların İngilizce okunuşunu öğrenmek, İngilizce konuşan ülkelerde yaşayan veya seyahat eden kişiler için önemlidir.

Ocak

Ocak ayının İngilizce okunuşu “January”dir. “January” kelimesi, Roma mitolojisindeki tanrı Janus’tan gelir. Janus, kapıların ve başlangıçların tanrısıdır. Ocak ayı, yılın başlangıcı olduğu için “January” olarak adlandırılmıştır.

Şubat

Şubat ayının İngilizce okunuşu “February”dir. “February” kelimesi, Roma mitolojisindeki tanrı Februus’tan gelir. Februus, arınma ve temizlik tanrısıdır. Şubat ayı, eski Roma’da arınma ve temizlik ayı olarak kabul edildiği için “February” olarak adlandırılmıştır.

Mart

Mart ayının İngilizce okunuşu “March”tır. “March” kelimesi, Roma mitolojisindeki tanrı Mars’tan gelir. Mars, savaş tanrısıdır. Mart ayı, eski Roma’da savaş ayı olarak kabul edildiği için “March” olarak adlandırılmıştır.

Nisan

Nisan ayının İngilizce okunuşu “April”dir. “April” kelimesi, Latince “aperire” fiilinden gelir. “Aperire” fiili, “açmak” anlamına gelir. Nisan ayı, çiçeklerin açtığı ay olduğu için “April” olarak adlandırılmıştır.

Mayıs

Mayıs ayının İngilizce okunuşu “May”dir. “May” kelimesi, Roma mitolojisindeki tanrıça Maia’dan gelir. Maia, bereket ve büyüme tanrıçasıdır. Mayıs ayı, bitkilerin büyüdüğü ay olduğu için “May” olarak adlandırılmıştır.

Haziran

Haziran ayının İngilizce okunuşu “June”dır. “June” kelimesi, Roma mitolojisindeki tanrıça Juno’dan gelir. Juno, evlilik ve doğum tanrıçasıdır. Haziran ayı, düğünlerin yapıldığı ay olduğu için “June” olarak adlandırılmıştır.

Temmuz

Temmuz ayının İngilizce okunuşu “July”dir. “July” kelimesi, Roma imparatoru Julius Caesar’dan gelir. Julius Caesar, Temmuz ayında doğduğu için bu ay onun adıyla anılmıştır.

Ağustos

Ağustos ayının İngilizce okunuşu “August”tur. “August” kelimesi, Roma imparatoru Augustus Caesar’dan gelir. Augustus Caesar, Ağustos ayında doğduğu için bu ay onun adıyla anılmıştır.

Eylül

Eylül ayının İngilizce okunuşu “September”dır. “September” kelimesi, Latince “septem” sayısından gelir. “Septem” sayısı, “yedi” anlamına gelir. Eylül ayı, yılın yedinci ayı olduğu için “September” olarak adlandırılmıştır.

Ekim

Ekim ayının İngilizce okunuşu “October”dır. “October” kelimesi, Latince “octo” sayısından gelir. “Octo” sayısı, “sekiz” anlamına gelir. Ekim ayı, yılın sekizinci ayı olduğu için “October” olarak adlandırılmıştır.

Kasım

Kasım ayının İngilizce okunuşu “November”dır. “November” kelimesi, Latince “novem” sayısından gelir. “Novem” sayısı, “dokuz” anlamına gelir. Kasım ayı, yılın dokuzuncu ayı olduğu için “November” olarak adlandırılmıştır.

Aralık

Aralık ayının İngilizce okunuşu “December”dır. “December” kelimesi, Latince “decem” sayısından gelir. “Decem” sayısı, “on” anlamına gelir. Aralık ayı, yılın onuncu ayı olduğu için “December” olarak adlandırılmıştır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi