bakara suresi 285 286 arapça yazılışı

Bakara Suresi 285-286 Ayetlerinin Arapça Yazılışı ve Konusu

Arapça Yazılışı:

وَلِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَكَفَى بِاللَّهِ وَكِيلًا

وَإِنْ تُبْدُوا مَا فِي أَنْفُسِكُمْ أَوْ تُخْفُوهُ يُحَاسِبْكُمْ بِهِ اللَّهُ فَيَغْفِرُ لِمَنْ يَشَاءُ وَيُعَذِّبُ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

Türkçe Meali:

Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah’ındır. Vekil olarak Allah yeter.

Eğer içinizdekini açığa vursanız da gizleseniz de Allah sizi onunla hesaba çeker. Dilediğini bağışlar, dilediğini de azaba çarptırır. Allah her şeye kadirdir.

Konusu:

Bu ayetler, Allah’ın mutlak gücünü ve kudretini vurgular. Allah, göklerde ve yerde bulunan her şeyin sahibidir ve O’nun vekilliği yeterlidir. İnsanlar, içlerindeki düşünceleri ve duyguları gizleyebilirler, ancak Allah onları hesaba çekecektir. Allah, dilediğini bağışlar ve dilediğini de azaba çarptırır. O, her şeye kadirdir.

Ayetlerin Açıklaması:

  • “Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah’ındır.” Bu ayet, Allah’ın mutlak mülkiyetini ve hâkimiyetini ifade eder. Göklerde ve yerde bulunan her şey, Allah’ın yaratması ve tasarrufu altındadır.
  • “Vekil olarak Allah yeter.” Bu ayet, Allah’ın insanların işlerini en iyi şekilde yürüteceğini ve onları koruyacağını ifade eder. İnsanlar, Allah’a güvenmeli ve O’nun vekilliğine razı olmalıdırlar.
  • “Eğer içinizdekini açığa vursanız da gizleseniz de Allah sizi onunla hesaba çeker.” Bu ayet, Allah’ın insanların içlerindeki düşünceleri ve duyguları da bildiğini ifade eder. İnsanlar, içlerindeki düşünceleri ve duyguları gizleyebilirler, ancak Allah onları hesaba çekecektir.
  • “Dilediğini bağışlar, dilediğini de azaba çarptırır.” Bu ayet, Allah’ın insanların yaptıklarına göre onları ödüllendireceğini veya cezalandıracağını ifade eder. Allah, dilediğini bağışlar ve dilediğini de azaba çarptırır.
  • “Allah her şeye kadirdir.” Bu ayet, Allah’ın her şeyi yapabileceğini ifade eder. Allah, her şeye kadirdir ve O’nun için hiçbir şey imkânsız değildir.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi