bakara suresi son 3 ayeti arapça

Bakara Suresi Son 3 Ayet: Arapça Metin ve Anlamı

Bakara Suresi, Kur’an-ı Kerim’in ikinci suresidir ve 286 ayetten oluşmaktadır. Sure, adını ikinci ayette geçen “bakara” (inek) kelimesinden almıştır. Bakara Suresi’nin son üç ayeti, surenin ana temasını özetleyen ve müminlere önemli mesajlar veren ayetlerdir.

Arapça Metin:

وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَارْكَعُوا مَعَ الرَّاكِعِينَ

أَمْ تَحْسَبُونَ أَن تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثْلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِن قَبْلِكُم ۖ مَّسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّاءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّى يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَى نَصْرُ اللَّهِ ۗ أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ

Anlamı:

“Allah’tan korkun ve bilin ki Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

İnsanlara güzel söz söyleyin, namazı kılın, zekâtı verin ve rükû edenlerle birlikte rükû edin.

Yoksa sizden öncekilerin başına gelenler sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sanıyorsunuz? Onlara yoksulluk, sıkıntı ve hastalık geldi. Öyle ki, peygamber ve onunla birlikte iman edenler, ‘Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?’ dediler. Dikkat edin, Allah’ın yardımı yakındır.”

Konusu:

Bakara Suresi’nin son üç ayeti, müminlere önemli mesajlar veren ve surenin ana temasını özetleyen ayetlerdir. Bu ayetlerde, müminlere Allah’tan korkmaları, her şeyi hakkıyla bilenin Allah olduğunu bilmeleri, insanlara güzel söz söylemeleri, namazı kılmaları, zekâtı vermeleri ve rükû edenlerle birlikte rükû etmeleri emredilmektedir. Ayrıca, müminlerin cennete girmeden önce, kendilerinden önceki insanların başına gelen sıkıntı ve hastalıkların kendilerinin de başına geleceğini bilmeleri gerektiği vurgulanmaktadır. Bu ayetler, müminlere sabırlı olmaları ve Allah’ın yardımının yakın olduğunu hatırlatmaktadır.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi