barış akarsu biyografi ingilizce

Barış Akarsu Biyografi

Barış Akarsu, 29 Haziran 1979’da İstanbul’da doğdu. Türk şarkıcı, söz yazarı ve oyuncuydu. 2004 yılında yayınlanan “Islak Islak” adlı şarkısıyla ün kazandı. 2007 yılında yayınlanan “Düşler Ülkesi” adlı albümüyle başarısını sürdürdü. 2009 yılında yayınlanan “Aşkın Dili” adlı albümüyle de büyük beğeni topladı.

Akarsu, 2010 yılında geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Ölümünden sonra yayınlanan “Sonbahar” adlı albümü büyük bir ilgi gördü.

Akarsu, kısa süren kariyerinde birçok ödül kazandı. Bunlar arasında 2005 yılında Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” ödülü, 2006 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Erkek Pop Sanatçısı” ödülü ve 2007 yılında Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Erkek Sanatçı” ödülü yer almaktadır.

Akarsu, Türk pop müziğinin önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir. Şarkılarıyla milyonlarca insana ulaşmış ve büyük bir hayran kitlesi edinmiştir.

İlk Yılları ve Eğitimi

Barış Akarsu, 29 Haziran 1979’da İstanbul’da doğdu. Babası inşaat mühendisi, annesi ise ev hanımıydı. Bir ablası ve bir erkek kardeşi vardı.

Akarsu, ilkokul ve ortaokulu İstanbul’da okudu. Liseyi ise Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başladı ve gitar çalmayı öğrendi.

Müzik Kariyeri

Akarsu, 2004 yılında “Islak Islak” adlı şarkısıyla müzik dünyasına adım attı. Şarkı büyük bir ilgi gördü ve Akarsu’yu kısa sürede ünlendirdi.

2005 yılında ilk albümü “Islak Islak”ı yayınladı. Albüm büyük bir başarı elde etti ve Akarsu’ya birçok ödül kazandırdı.

2007 yılında ikinci albümü “Düşler Ülkesi”ni yayınladı. Albüm de ilk albümü kadar başarılı oldu ve Akarsu’nun başarısını sürdürmesini sağladı.

2009 yılında üçüncü albümü “Aşkın Dili”ni yayınladı. Albüm yine büyük bir ilgi gördü ve Akarsu’nun hayran kitlesini daha da genişletti.

Ölümü

Akarsu, 4 Haziran 2010’da geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazada Akarsu’nun kullandığı araç, karşı yönden gelen bir kamyonla çarpıştı. Akarsu, olay yerinde hayatını kaybetti.

Akarsu’nun ölümü, Türk müzik dünyasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Birçok sanatçı ve hayranı, Akarsu’nun ölümünden sonra onun için anma törenleri düzenledi.

Diskografi

  • Islak Islak (2005)
  • Düşler Ülkesi (2007)
  • Aşkın Dili (2009)
  • Sonbahar (2010)

Ödülleri

  • 2005 Kral TV Video Müzik Ödülleri – En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı
  • 2006 Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Erkek Pop Sanatçısı
  • 2007 Kral TV Video Müzik Ödülleri – En İyi Erkek Sanatçı

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi