bbt nedir

BBT (Big Bang Theory)

BBT, Chuck Lorre ve Bill Prady tarafından yaratılan ve 24 Eylül 2007’den 16 Mayıs 2019’a kadar CBS’de yayınlanan bir Amerikan durum komedisidir. Dizi, Pasadena, Kaliforniya’daki Caltech’te çalışan dört fizikçi ve karşı dairelerinde yaşayan bir garson olan Penny’nin hayatlarını konu almaktadır.

Konusu

Dizi, Pasadena, Kaliforniya’daki Caltech’te çalışan dört fizikçi ve karşı dairelerinde yaşayan bir garson olan Penny’nin hayatlarını konu almaktadır. Dört fizikçi, Sheldon Cooper (Jim Parsons), Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), Howard Wolowitz (Simon Helberg) ve Raj Koothrappali (Kunal Nayyar) adlı dört arkadaştır. Sheldon, dahi bir fizikçidir, ancak sosyal becerileri zayıftır ve sık sık arkadaşlarını kızdırır. Leonard, Sheldon’ın oda arkadaşıdır ve onunla aynı bölümde çalışmaktadır. Howard, bir mühendistir ve kadınlarla ilişkilerde sorun yaşamaktadır. Raj, bir astrofizikçidir ve kadınlarla konuşmaktan korkmaktadır. Penny, karşı dairelerinde yaşayan bir garson ve oyuncu adayıdır. Dört fizikçi, Penny’nin hayatına girdikten sonra değişmeye başlarlar. Sheldon, Penny’ye aşık olur ve onunla çıkmaya başlar. Leonard, Penny’ye olan aşkını itiraf eder ve onunla birlikte olur. Howard, Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch) adlı bir mikrobiyologla tanışır ve onunla evlenir. Raj, Emily Sweeney (Laura Spencer) adlı bir dermatologla tanışır ve onunla çıkmaya başlar.

Karakterler

  • Sheldon Cooper (Jim Parsons): Dahi bir fizikçidir, ancak sosyal becerileri zayıftır ve sık sık arkadaşlarını kızdırır.
  • Leonard Hofstadter (Johnny Galecki): Sheldon’ın oda arkadaşıdır ve onunla aynı bölümde çalışmaktadır.
  • Howard Wolowitz (Simon Helberg): Bir mühendistir ve kadınlarla ilişkilerde sorun yaşamaktadır.
  • Raj Koothrappali (Kunal Nayyar): Bir astrofizikçidir ve kadınlarla konuşmaktan korkmaktadır.
  • Penny (Kaley Cuoco): Karşı dairelerinde yaşayan bir garson ve oyuncu adayıdır.
  • Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch): Howard’ın karısıdır ve bir mikrobiyologdur.
  • Emily Sweeney (Laura Spencer): Raj’ın kız arkadaşıdır ve bir dermatologdur.

Ödüller

BBT, 10 sezon boyunca yayınlandı ve bu süre zarfında birçok ödül kazandı. Bunlar arasında 10 Primetime Emmy Ödülü, 11 Altın Küre Ödülü ve 19 Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü bulunmaktadır.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi