bella ciao ne demek

Bella Ciao

Bella Ciao, İtalyan bir halk şarkısıdır. Şarkı, 19. yüzyılın sonlarında İtalya’nın kuzeyindeki pirinç tarlalarında çalışan kadınların çalışma koşullarını anlatmaktadır. Şarkı, daha sonra İtalyan direniş hareketi tarafından benimsenmiş ve II. Dünya Savaşı sırasında faşizme karşı mücadelede kullanılmıştır.

Bella Ciao’nun sözleri, pirinç tarlalarında çalışan kadınların zorlu çalışma koşullarını ve yoksulluğunu anlatmaktadır. Şarkıda, kadınlar pirinç tarlalarında uzun saatler çalıştıklarını ve çok az para kazandıklarını anlatmaktadırlar. Ayrıca, kadınlar pirinç tarlalarında çalışırken sık sık hastalandıklarını ve öldüklerini anlatmaktadırlar.

Bella Ciao’nun nakaratında, kadınlar “Bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao” diye şarkı söylemektedirler. Bu sözler, “Güzel elveda, güzel elveda, güzel elveda, elveda, elveda” anlamına gelmektedir. Bu sözler, kadınların pirinç tarlalarında çalışırken yaşadıkları zorluklara ve yoksulluğa rağmen, hayatlarına devam etme kararlılıklarını ifade etmektedir.

Bella Ciao, İtalyan direniş hareketi tarafından benimsenmiş ve II. Dünya Savaşı sırasında faşizme karşı mücadelede kullanılmıştır. Şarkı, direnişçiler tarafından sık sık söylenmiş ve direniş hareketinin sembolü haline gelmiştir.

Bella Ciao, günümüzde de hala İtalya’da ve diğer ülkelerde söylenmektedir. Şarkı, işçi sınıfının mücadelesini ve faşizme karşı mücadeleyi simgelemektedir.

Bella Ciao ile ilgili faydalı siteler:

Bella Ciao ile ilgili ilgili dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi