black pink ne demek

Blackpink: K-Pop’un Yükselen Yıldızı

Blackpink, 2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulan Güney Koreli bir kız grubudur. Grup, Jisoo, Jennie, Rosé ve Lisa olmak üzere dört üyeden oluşmaktadır. Blackpink, çıkışından bu yana dünya çapında büyük bir hayran kitlesi kazanmış ve K-Pop’un en popüler gruplarından biri haline gelmiştir.

Grup Üyeleri

  • Jisoo: Grubun lideri ve ana vokalistidir. 1995 yılında doğan Jisoo, grubun en yaşlı üyesidir.
  • Jennie: Grubun ana rapçisi ve vokalistidir. 1996 yılında doğan Jennie, grubun en popüler üyelerinden biridir.
  • Rosé: Grubun ana vokalistidir. 1997 yılında doğan Rosé, grubun en genç üyesidir.
  • Lisa: Grubun ana dansçısı ve rapçisidir. 1997 yılında doğan Lisa, grubun en yetenekli üyelerinden biridir.

Müzik Kariyeri

Blackpink, 8 Ağustos 2016’da “Boombayah” ve “Whistle” adlı iki şarkıyla çıkış yaptı. Her iki şarkı da Güney Kore’de büyük bir başarı elde etti ve Blackpink’i anında yıldız yaptı. Grup, daha sonra “Playing with Fire”, “Stay” ve “As If It’s Your Last” gibi hit şarkılar yayınladı.

Blackpink, 2018 yılında ilk stüdyo albümü olan “Square Up”ı yayınladı. Albüm, Güney Kore’de 1 milyondan fazla kopya sattı ve Blackpink’i K-Pop tarihinde bu başarıya ulaşan ilk kız grubu yaptı. Grup, daha sonra “Kill This Love” ve “How You Like That” gibi hit şarkılar yayınladı.

Blackpink, 2020 yılında ikinci stüdyo albümü olan “The Album”ı yayınladı. Albüm, Güney Kore’de 1,5 milyondan fazla kopya sattı ve Blackpink’i K-Pop tarihinde bu başarıya ulaşan ilk kız grubu yaptı. Grup, daha sonra “Lovesick Girls” ve “Ice Cream” gibi hit şarkılar yayınladı.

Dünya Turneleri

Blackpink, çıkışından bu yana dünya çapında birçok turne düzenlemiştir. Grup, 2017 yılında ilk dünya turu olan “Blackpink Arena Tour”u düzenledi. Tur, Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa’da 20 konser verdi. Grup, daha sonra 2019 yılında ikinci dünya turu olan “Blackpink World Tour: In Your Area”yı düzenledi. Tur, Asya, Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya’da 36 konser verdi.

Ödüller ve Başarılar

Blackpink, çıkışından bu yana birçok ödül ve başarıya imza atmıştır. Grup, 2016 yılında “Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı” ödülünü kazandı. Grup, daha sonra “Yılın Şarkısı”, “Yılın Albümü” ve “Yılın Sanatçısı” gibi ödüller kazandı. Blackpink, ayrıca birçok müzik programında birincilik ödülü kazandı.

Sosyal Medya

Blackpink, sosyal medyada çok aktif bir gruptur. Grubun Instagram hesabı 50 milyondan fazla takipçiye sahiptir. Grup, ayrıca Twitter, Facebook ve YouTube gibi platformlarda da aktiftir. Blackpink, sosyal medyada hayranlarıyla sık sık etkileşim kurmaktadır.

İlgili Dosyalar

  • Blackpink’in resmi web sitesi: https://blackpinkofficial.com
  • Blackpink’in Instagram hesabı: https://www.instagram.com/blackpinkofficial/
  • Blackpink’in Twitter hesabı: https://twitter.com/ygofficialblink
  • Blackpink’in Facebook hesabı: https://www.facebook.com/blackpinkofficial/
  • Blackpink’in YouTube kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCOmH8-3t5i61587m59cF1HQ

Yayımlandı

kategorisi