bolt ne demek

Bolt

Bolt, 2008 Amerikan bilgisayar animasyonlu komedi-macera filmidir. Walt Disney Animation Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından dağıtılan film, stüdyonun 48. uzun metrajlı animasyon filmidir. Chris Williams ve Byron Howard tarafından yönetilen filmin yapımcılığını Clark Spencer üstlendi. Filmde John Travolta, Miley Cyrus, Susie Essman, Mark Walton, Malcolm McDowell, James Lipton, Greg Germann, Diedrich Bader, Nick Swardson, Ken Jeong, Catherine O’Hara ve Bolt’u seslendiren John Travolta yer alıyor.

Film, televizyon dizisinde süper köpek Bolt’un gerçek bir süper köpek olduğuna inandığı ve dizinin setinden kaçıp New York’a doğru bir yolculuğa çıktığı hikayesini anlatıyor. Bolt, yolculuğu sırasında bir kedi olan Mittens ve bir hamster olan Rhino ile tanışır ve onlarla birlikte New York’a doğru ilerler.

Bolt, 21 Kasım 2008’de Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girdi. Film, dünya çapında 310 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Film, 81. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi dalında aday gösterildi.

Konu

Bolt, televizyon dizisinde süper köpek Bolt’u canlandıran bir köpektir. Bolt, dizideki rolüne o kadar inanmıştır ki, gerçek bir süper köpek olduğuna inanmaktadır. Bir gün, Bolt’un dizisinin setine bir grup adam gelir ve Bolt’u kaçırırlar. Adamlar, Bolt’u bir laboratuvara götürürler ve üzerinde deneyler yapmaya başlarlar.

Bolt, laboratuvardan kaçmayı başarır ve New York’a doğru bir yolculuğa çıkar. Bolt, yolculuğu sırasında bir kedi olan Mittens ve bir hamster olan Rhino ile tanışır. Mittens ve Rhino, Bolt’a New York’a doğru yolculuğunda yardım ederler.

Bolt, Mittens ve Rhino ile birlikte New York’a ulaşır. Bolt, New York’ta dizisinin setini bulur ve dizinin yapımcılarıyla görüşür. Yapımcılar, Bolt’a dizinin sadece bir dizi olduğunu ve Bolt’un gerçek bir süper köpek olmadığını söylerler. Bolt, başlangıçta buna inanmak istemez, ancak sonunda gerçeği kabul eder.

Bolt, Mittens ve Rhino ile birlikte New York’ta yeni bir hayata başlar. Bolt, artık gerçek bir süper köpek olmadığını biliyordur, ancak yine de mutlu bir köpektir.

Karakterler

  • Bolt: Bolt, televizyon dizisinde süper köpek Bolt’u canlandıran bir köpektir. Bolt, dizideki rolüne o kadar inanmıştır ki, gerçek bir süper köpek olduğuna inanmaktadır.
  • Mittens: Mittens, Bolt’un yolculuğu sırasında tanıştığı bir kedidir. Mittens, Bolt’a New York’a doğru yolculuğunda yardım eder.
  • Rhino: Rhino, Bolt’un yolculuğu sırasında tanıştığı bir hamsterdır. Rhino, Bolt’a New York’a doğru yolculuğunda yardım eder.
  • Penny: Penny, Bolt’un televizyon dizisindeki sahibi olan genç bir kızdır. Penny, Bolt’u çok sever ve onu geri almak için elinden geleni yapar.
  • Dr. Calico: Dr. Calico, Bolt’u kaçırıp üzerinde deneyler yapan bilim adamıdır. Dr. Calico, Bolt’un güçlerini kullanarak dünyayı ele geçirmek istemektedir.

Yapım

Bolt, Chris Williams ve Byron Howard tarafından yönetilen bir filmdir. Filmin yapımcılığını Clark Spencer üstlendi. Filmin senaryosu Dan Fogelman tarafından yazıldı. Filmin müzikleri John Powell tarafından bestelendi.

Bolt, Walt Disney Animation Studios tarafından üretilen bir filmdir. Film, 21 Kasım 2008’de Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girdi. Film, dünya çapında 310 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Eleştiriler

Bolt, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Film, Rotten Tomatoes’da %89, Metacritic’te 72/100 puan aldı.

  • Roger Ebert: “Bolt, Disney’in en iyi animasyon filmlerinden biri.”
  • Peter Travers: “Bolt, eğlenceli ve dokunaklı bir film.”
  • A. O. Scott: “Bolt, Disney’in klasik animasyon filmlerinin ruhunu taşıyan bir film.”

Ödüller

Bolt, 81. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi dalında aday gösterildi. Film, ayrıca Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi dalında aday gösterildi.

İlgili Siteler


Yayımlandı

kategorisi