brad pitt bilim kurgu filmleri

Brad Pitt’in Bilim Kurgu Filmleri: Bir Kelimeler Denizi

Brad Pitt, Hollywood’un en çok aranan aktörlerinden biridir ve kariyeri boyunca çok çeşitli rollerde yer almıştır. Bilim kurgu türü, Pitt’in yeteneklerini sergilediği ve izleyicileri başka dünyalara taşıdığı bir alandır. Bu makale, Brad Pitt’in en dikkate değer bilim kurgu filmlerini inceleyecek ve bu filmlerin İngilizce ve Türkçe anlamlarını keşfedecektir.

12 Maymun (1995)

  • İngilizce: 12 Monkeys
  • Türkçe: 12 Maymun

12 Maymun, Terry Gilliam tarafından yönetilen ve Bruce Willis, Madeleine Stowe ve Brad Pitt’in oynadığı bir bilim kurgu gerilim filmidir. Film, 2035 yılında, bir virüsün insanlığın çoğunu yok ettiği bir gelecekte geçmektedir. James Cole (Willis), virüsün kaynağını bulmak ve salgını durdurmak için geçmişe gönderilir. Brad Pitt, Cole’un akıl hocası ve zaman yolculuğu konusunda uzman olan Jeffrey Goines’i canlandırıyor.

Yıldız Haritası (2014)

  • İngilizce: Ad Astra
  • Türkçe: Yıldız Haritası

Yıldız Haritası, James Gray tarafından yönetilen ve Brad Pitt, Tommy Lee Jones ve Ruth Negga’nın oynadığı bir bilim kurgu dramasıdır. Film, Roy McBride (Pitt) adında bir astronotu takip ediyor. McBride, kayıp babasını (Jones) bulmak için Güneş Sistemi’nin dışına bir yolculuğa çıkar. Yıldız Haritası, uzayın enginliğini ve insanlığın evrendeki yerini araştırıyor.

Dünya Savaşı Z (2013)

  • İngilizce: World War Z
  • Türkçe: Dünya Savaşı Z

Dünya Savaşı Z, Marc Forster tarafından yönetilen ve Brad Pitt, Mireille Enos ve Daniella Kertesz’in oynadığı bir zombi kıyamet filmidir. Film, dünya çapında bir zombi salgınının ortasında geçen bir eski Birleşmiş Milletler araştırmacısı olan Gerry Lane’in (Pitt) hikayesini anlatıyor. Lane, salgının kaynağını bulmak ve bir tedavi geliştirmek için bir yarışa girer.

Mr. ve Mrs. Smith (2005)

  • İngilizce: Mr. & Mrs. Smith
  • Türkçe: Bay ve Bayan Smith

Mr. ve Mrs. Smith, Doug Liman tarafından yönetilen ve Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin oynadığı bir aksiyon komedi filmidir. Film, gizli ajanlar olan John ve Jane Smith’in (Pitt ve Jolie) hikayesini anlatıyor. Çift, birbirlerinin mesleklerini bilmeden evlenirler, ancak gerçek kimlikleri ortaya çıktığında işler karmaşıklaşır.

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi (2008)

  • İngilizce: The Curious Case of Benjamin Button
  • Türkçe: Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi, David Fincher tarafından yönetilen ve Brad Pitt, Cate Blanchett ve Taraji P. Henson’ın oynadığı bir fantastik drama filmidir. Film, ters yaşlanan Benjamin Button (Pitt) adında bir adamın hikayesini anlatıyor. Button, 80 yaşında bir adam olarak doğar ve zamanla gençleşir.

Sonuç

Brad Pitt, bilim kurgu türünde çok yönlü bir aktördür. 12 Maymun’daki akıl hocasından Yıldız Haritası’ndaki astronota kadar Pitt, bu filmlerdeki rolleriyle izleyicileri büyüledi. Bu filmlerin İngilizce ve Türkçe anlamlarını keşfetmek, Pitt’in yeteneklerini ve bilim kurgu türünün gücünü takdir etmemize yardımcı olur.


Yayımlandı

kategorisi