brooklyn ne demek

Brooklyn Ne Demek?

Brooklyn, New York şehrinin en kalabalık ilçesidir. Manhattan’ın hemen doğusunda yer alan Brooklyn, Queens, Staten Island ve Bronx ilçeleriyle birlikte New York şehrini oluşturur. Brooklyn, 2,6 milyonluk nüfusu ve 183 kilometrekarelik yüzölçümüyle Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık ve en yoğun nüfuslu ilçesidir.

Brooklyn, 1634 yılında Hollandalılar tarafından kurulmuştur. 1664 yılında İngilizler tarafından ele geçirilmiş ve 1898 yılında New York şehrine katılmıştır. Brooklyn, 19. yüzyılda sanayi ve ticaret merkezi olarak hızla gelişmiştir. 20. yüzyılda ise Brooklyn, göçmenlerin yerleştiği bir yer haline gelmiştir. Günümüzde Brooklyn, çok kültürlü bir nüfusa sahip olan ve birçok farklı etnik gruba ev sahipliği yapan bir ilçedir.

Brooklyn, birçok tarihi ve kültürel mekanı ile ünlüdür. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Brooklyn Köprüsü: 1883 yılında tamamlanan Brooklyn Köprüsü, Manhattan ve Brooklyn ilçelerini birbirine bağlayan bir asma köprüdür.
  • Coney Island: Coney Island, Brooklyn’in güney kıyısında yer alan bir eğlence parkıdır. 1870’lerde kurulan Coney Island, dünyanın en eski eğlence parklarından biridir.
  • Prospect Park: Prospect Park, Brooklyn’in ortasında yer alan bir parktır. 1867 yılında kurulan Prospect Park, Central Park’tan sonra New York şehrinin en büyük ikinci parkıdır.
  • Brooklyn Müzesi: Brooklyn Müzesi, Brooklyn’in en büyük müzesidir. 1895 yılında kurulan Brooklyn Müzesi, sanat, tarih ve doğa bilimleri alanlarında koleksiyonlara sahiptir.

Brooklyn, birçok ünlü kişinin doğum yeri veya ikametgahıdır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Walt Whitman: Walt Whitman, 1819 yılında Brooklyn’de doğmuştur. Amerikalı şair, deneme yazarı ve gazetecidir.
  • Mark Twain: Mark Twain, 1835 yılında Missouri’de doğmuştur. Amerikalı yazar, mizahçı ve gezgindir. 1870’lerde Brooklyn’e yerleşmiştir.
  • Jackie Robinson: Jackie Robinson, 1919 yılında Georgia’da doğmuştur. Amerikalı beyzbol oyuncusudur. 1947 yılında Brooklyn Dodgers takımına katılarak Major League Baseball’da oynayan ilk Afrikalı Amerikalı oyuncu olmuştur.
  • Barbra Streisand: Barbra Streisand, 1942 yılında Brooklyn’de doğmuştur. Amerikalı şarkıcı, oyuncu ve film yapımcısıdır.
  • Jay-Z: Jay-Z, 1969 yılında Brooklyn’de doğmuştur. Amerikalı rapçi, şarkı yazarı, plak yapımcısı ve girişimcidir.

Brooklyn, New York şehrinin en önemli ilçelerinden biridir. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Brooklyn, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır.


Yayımlandı

kategorisi