bulmacada ispanyolca yaşa

İspanyolca’da Yaşa: Bulmacada Yaşa’nın İspanyolca Karşılığı

Bulmacada yaşa, bir kişinin yaşını bulma amacıyla verilen bir bulmaca türüdür. Genellikle, bulmacada yaşa soruları, kişinin doğum tarihi veya yaşıyla ilgili ipuçları içerir. Bu ipuçlarını kullanarak, kişinin yaşını bulmaya çalışılır.

İspanyolca’da yaşa, “edad” olarak söylenir. Bulmacada yaşa soruları, İspanyolca’da da benzer şekilde sorulur. Genellikle, bulmacada yaşa soruları, kişinin doğum tarihi veya yaşıyla ilgili ipuçları içerir. Bu ipuçlarını kullanarak, kişinin yaşını bulmaya çalışılır.

İspanyolca’da yaşa ile ilgili bazı örnek bulmacalar şunlardır:

  • Tengo 10 años más que mi hermana. Ella tiene 15 años. ¿Cuántos años tengo?
  • Nací en el año 1980. Este año es el 2023. ¿Cuántos años tengo?
  • Mi abuelo nació en el año 1900. Murió en el año 2000. ¿Cuántos años vivió?

Bu bulmacaları çözmek için, kişinin doğum tarihi veya yaşıyla ilgili ipuçlarını kullanmak gerekir. Örneğin, ilk bulmacada, kişinin kız kardeşinin 15 yaşında olduğu ve kendisinin kız kardeşinden 10 yaş büyük olduğu bilgisi verilir. Bu bilgileri kullanarak, kişinin yaşının 25 olduğu bulunabilir.

İkinci bulmacada, kişinin 1980 yılında doğduğu ve şu anki yılın 2023 olduğu bilgisi verilir. Bu bilgileri kullanarak, kişinin yaşının 43 olduğu bulunabilir.

Üçüncü bulmacada, kişinin dedesinin 1900 yılında doğduğu ve 2000 yılında öldüğü bilgisi verilir. Bu bilgileri kullanarak, kişinin dedesinin 100 yaşında öldüğü bulunabilir.

İspanyolca’da yaşa ile ilgili bulmacalar, kişinin İspanyolca dilbilgisi ve matematik becerilerini test etmek için kullanılabilir. Ayrıca, bu bulmacalar, kişinin İspanyolca kelime dağarcığını geliştirmeye de yardımcı olabilir.

İspanyolca’da Yaşa ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi