buz devri ingilizce izle

Buz Devri: Konusu ve İncelemesi

Buz Devri, 2002 yılında yayınlanan ve Blue Sky Studios tarafından üretilen bir animasyon filmidir. Film, yönetmenliğini Chris Wedge ve Carlos Saldanha’nın yaptığı, senaryosunu Michael J. Wilson ve Michael Berg’in yazdığı bir macera komedisidir. Film, Buz Devri serisinin ilk filmidir ve onu Buz Devri: Erime (2006), Buz Devri: Dinozorların Şafağı (2009), Buz Devri: Kıtalar Ayrılıyor (2016) ve Buz Devri: Çarpışma Rotası (2022) filmleri izlemiştir.

Film, Buz Devri’nin başlangıcında, dünyanın büyük bir kısmının buzla kaplı olduğu bir zamanda geçmektedir. Film, bir mamut olan Manny, bir tembel hayvan olan Sid ve bir kılıç dişli kaplan olan Diego’nun hikayesini anlatmaktadır. Manny, bir insan bebeği olan Roshan’ı bulur ve onu ailesine geri götürmeye karar verir. Sid ve Diego, Manny’ye yolculuğunda eşlik ederler.

Film, yolculuk sırasında karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları maceraları konu almaktadır. Manny, Sid ve Diego, yolculuk sırasında birçok tehlikeyle karşılaşırlar. Bu tehlikeler arasında, aç kurtlar, dev bir yılan ve bir grup insan avcısı bulunmaktadır. Manny, Sid ve Diego, bu tehlikelerin üstesinden gelmek için birlikte çalışmak zorundadırlar.

Film, sonunda Manny, Sid ve Diego, Roshan’ı ailesine geri götürmeyi başarırlar. Film, Manny, Sid ve Diego’nun arkadaşlığının gücünü ve ailenin önemini vurgulayarak sona ermektedir.

Buz Devri, eleştirmenler tarafından olumlu eleştiriler almıştır. Film, animasyonları, karakterleri ve hikayesiyle övgü toplamıştır. Film, dünya çapında 383 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

Buz Devri ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi