canon ne demek

Canon

Canon, bir fotoğraf makinesi, yazıcı, tarayıcı ve diğer görüntüleme cihazları üreten Japon bir şirkettir. Şirket, 1937 yılında Goro Yoshida tarafından kurulmuştur. Canon, dünyanın en büyük görüntüleme cihazları üreticilerinden biridir.

Canon’un Tarihi

Canon, 1937 yılında Goro Yoshida tarafından kuruldu. Şirketin ilk ürünü, Kwanon adlı bir 35 mm film kamerasıydı. Kwanon, Japonya’da üretilen ilk 35 mm film kamerasıydı.

Canon, II. Dünya Savaşı sırasında Japon ordusu için optik cihazlar üretti. Savaştan sonra, şirket sivil pazar için fotoğraf makineleri ve diğer görüntüleme cihazları üretmeye başladı.

1950’lerde, Canon, dünyanın ilk SLR (tek lensli refleks) fotoğraf makinesini üretti. SLR fotoğraf makineleri, fotoğrafçının vizörden bakarken aynı anda odaklanmasını ve pozlamasını ayarlamasını sağlayan bir tasarıma sahiptir.

1960’larda, Canon, dünyanın ilk elektronik flaşını üretti. Elektronik flaşlar, geleneksel flaşlardan daha küçük ve daha hafiftir ve daha hızlı şarj olur.

1970’lerde, Canon, dünyanın ilk dijital fotoğraf makinesini üretti. Dijital fotoğraf makineleri, görüntüleri film yerine elektronik olarak saklar.

1980’lerde, Canon, dünyanın ilk lazer yazıcısını üretti. Lazer yazıcılar, mürekkep püskürtmeli yazıcılardan daha hızlı ve daha kaliteli baskılar üretir.

1990’larda, Canon, dünyanın ilk dijital SLR fotoğraf makinesini üretti. Dijital SLR fotoğraf makineleri, filmli SLR fotoğraf makinelerinin tüm özelliklerine sahiptir, ancak görüntüleri elektronik olarak saklar.

2000’lerde, Canon, dünyanın ilk aynasız fotoğraf makinesini üretti. Aynasız fotoğraf makineleri, SLR fotoğraf makinelerinden daha küçük ve daha hafiftir ve daha hızlı otomatik odaklama özelliklerine sahiptir.

Canon’un Ürünleri

Canon, fotoğraf makineleri, yazıcılar, tarayıcılar, fotokopi makineleri, faks makineleri ve diğer görüntüleme cihazları üretmektedir. Şirketin ürünleri, tüketiciler, işletmeler ve profesyoneller tarafından kullanılmaktadır.

Canon’un Pazar Payı

Canon, dünyanın en büyük görüntüleme cihazları üreticilerinden biridir. Şirketin pazar payı, 2020 yılında %20,6’dır.

Canon’un Rakipleri

Canon’un başlıca rakipleri, Nikon, Sony, Fujifilm ve Panasonic’tir.

Canon’un Geleceği

Canon, görüntüleme teknolojisindeki yeniliklerine devam etmektedir. Şirket, yapay zeka, makine öğrenimi ve nesnelerin interneti gibi alanlarda yatırım yapmaktadır. Canon, bu teknolojileri kullanarak daha akıllı ve daha kullanımı kolay görüntüleme cihazları üretmeyi hedeflemektedir.


Yayımlandı

kategorisi