caterpillar ne demek

Caterpillar

Caterpillar, Inc. (CAT), dünya çapında inşaat ekipmanları, madencilik ekipmanları, dizel ve doğal gaz motorları, endüstriyel gaz türbinleri ve lokomotifler üreten bir Amerikan çok uluslu şirkettir. Şirketin merkezi Illinois, Peoria’dadır. Caterpillar, dünyanın en büyük inşaat ekipmanları üreticisidir ve Fortune 500 listesinde 2021 yılında 65. sırada yer almıştır.

Tarihçe

Caterpillar’ın tarihi, 1925 yılında Benjamin Holt ve C. L. Best’in Holt Manufacturing Company ve C. L. Best Tractor Company’yi birleştirerek Caterpillar Tractor Company’yi kurmasıyla başlar. Şirketin ilk ürünleri, tarım traktörleri ve yol yapım ekipmanlarıydı. 1930’lu yıllarda Caterpillar, dizel motor üretimine başladı ve bu motorlar, şirketin inşaat ekipmanlarında kullanılmaya başlandı. 1940’lı yıllarda Caterpillar, II. Dünya Savaşı sırasında ABD ordusu için tank ve diğer askeri ekipmanlar üretti. Savaştan sonra Caterpillar, inşaat ekipmanları pazarına geri döndü ve 1950’li yıllarda şirket, dünyanın en büyük inşaat ekipmanları üreticisi haline geldi.

1960’lı yıllarda Caterpillar, madencilik ekipmanları üretimine başladı ve 1970’li yıllarda şirket, dizel ve doğal gaz motorları üretimine başladı. 1980’li yıllarda Caterpillar, endüstriyel gaz türbinleri üretimine başladı ve 1990’lı yıllarda şirket, lokomotif üretimine başladı.

Ürünler

Caterpillar, çok çeşitli inşaat ekipmanları, madencilik ekipmanları, dizel ve doğal gaz motorları, endüstriyel gaz türbinleri ve lokomotifler üretmektedir. Şirketin inşaat ekipmanları arasında ekskavatörler, dozerler, yükleyiciler, greyderler, kazıcılar, damperli kamyonlar ve asfalt finişerleri yer almaktadır. Şirketin madencilik ekipmanları arasında ekskavatörler, dozerler, yükleyiciler, greyderler, kazıcılar, damperli kamyonlar ve kömür madenciliği ekipmanları yer almaktadır. Şirketin dizel ve doğal gaz motorları, jeneratörler, pompalar, kompresörler ve diğer endüstriyel ekipmanlarda kullanılmaktadır. Şirketin endüstriyel gaz türbinleri, elektrik üretimi ve doğal gaz sıkıştırma tesislerinde kullanılmaktadır. Şirketin lokomotifleri, yük ve yolcu taşımacılığında kullanılmaktadır.

Operasyonlar

Caterpillar, dünya çapında 200’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Şirketin üretim tesisleri, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika, Brezilya, Arjantin, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Rusya, Çin, Hindistan, Japonya ve Avustralya’da bulunmaktadır. Şirketin satış ve servis tesisleri, dünya çapında bulunmaktadır.

Finansal Durum

Caterpillar’ın 2021 yılındaki net satışları 51,0 milyar ABD doları, net geliri 6,2 milyar ABD doları ve toplam varlıkları 83,6 milyar ABD dolarıydı. Şirketin 2021 yılındaki çalışan sayısı 107.700’dü.

Sosyal Sorumluluk

Caterpillar, sosyal sorumluluk konusunda birçok faaliyette bulunmaktadır. Şirket, eğitim, sağlık ve çevre koruma alanlarında birçok projeye destek vermektedir. Caterpillar, ayrıca, çalışanlarının gönüllü olarak toplumsal hizmetlerde bulunmasını teşvik etmektedir.

Faydalı Siteler

  • Caterpillar resmi web sitesi: https://www.caterpillar.com
  • Caterpillar ürün kataloğu: https://www.caterpillar.com/en/products.html
  • Caterpillar finansal raporları: https://www.caterpillar.com/en/investors/financial-reports.html
  • Caterpillar sosyal sorumluluk raporları: https://www.caterpillar.com/en/sustainability/reports.html

Yayımlandı

kategorisi