celcelutiye duası arapça ve türkçesi

Celcelutiye Duası: Arapça ve Türkçe Metni, Konusu ve Faydalı Siteler

Celcelutiye Duası, Hz. Peygamber (s.a.v.)’in amcası Hz. Abbas (r.a.) tarafından okunan ve Hz. Peygamber (s.a.v.)’in övgüsünü içeren bir duadır. Dua, Hz. Peygamber (s.a.v.)’in vefatından sonra Hz. Abbas (r.a.) tarafından yazılmıştır ve günümüzde de birçok Müslüman tarafından okunmaktadır.

Celcelutiye Duasının Arapça Metni

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ

اللَّهُمَّ بَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ

Celcelutiye Duasının Türkçe Metni

Allahım, Muhammed’e ve Muhammed’in ailesine salat eyle, tıpkı İbrahim’e ve İbrahim’in ailesine salat ettiğin gibi. Şüphesiz sen övülmüşsün, yücesin.

Allahım, Muhammed’i ve Muhammed’in ailesini bereketlendir, tıpkı İbrahim’i ve İbrahim’in ailesini bereketlendirdiğin gibi. Şüphesiz sen övülmüşsün, yücesin.

Celcelutiye Duasının Konusu

Celcelutiye Duası, Hz. Peygamber (s.a.v.)’in övgüsünü içeren bir duadır. Dua, Hz. Peygamber (s.a.v.)’in güzel ahlakını, yüksek faziletlerini ve üstün özelliklerini anlatmaktadır. Dua, aynı zamanda Hz. Peygamber (s.a.v.)’in ümmetine olan şefkatini ve merhametini de dile getirmektedir.

Celcelutiye Duası ile İlgili Faydalı Siteler

Celcelutiye Duası ile İlgili Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi