cerrahpaşa ingilizce tıp

Cerrahpaşa İngilizce Tıp

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı bir tıp fakültesidir. 1933 yılında kurulan fakülte, Türkiye’nin ilk İngilizce tıp fakültesidir. Fakülte, İstanbul’un Fatih ilçesinde yer almaktadır.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi, altı yıllık bir eğitim programı sunmaktadır. Programın ilk üç yılında öğrenciler temel tıp bilimlerini öğrenirler. Dördüncü ve beşinci yıllarda öğrenciler klinik bilimlerini öğrenirler. Altıncı yılda öğrenciler staj yaparlar.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi, Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden biri olarak kabul edilir. Fakülte, uluslararası alanda da tanınmaktadır. Fakültenin mezunları, dünyanın dört bir yanında başarılı bir şekilde çalışmaktadırlar.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’nin Tarihçesi

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi, 1933 yılında İstanbul Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Fakültenin kuruluş amacı, Türkiye’de İngilizce tıp eğitimi veren bir fakülte oluşturmaktı. Fakültenin ilk öğrencileri, 1933-1934 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamışlardır.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi, kuruluşundan bu yana birçok önemli gelişme kaydetmiştir. Fakülte, 1950 yılında yeni bir binaya taşınmıştır. 1960 yılında fakültede lisansüstü eğitim programı başlatılmıştır. 1970 yılında fakültede doktora programı başlatılmıştır.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi, bugün Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Fakülte, uluslararası alanda da tanınmaktadır. Fakültenin mezunları, dünyanın dört bir yanında başarılı bir şekilde çalışmaktadırlar.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’nin Eğitim Programı

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi, altı yıllık bir eğitim programı sunmaktadır. Programın ilk üç yılında öğrenciler temel tıp bilimlerini öğrenirler. Dördüncü ve beşinci yıllarda öğrenciler klinik bilimlerini öğrenirler. Altıncı yılda öğrenciler staj yaparlar.

Temel tıp bilimleri arasında anatomi, fizyoloji, biyokimya, farmakoloji ve patoloji yer almaktadır. Klinik bilimleri arasında iç hastalıkları, cerrahi, çocuk hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, ruh sağlığı ve göz hastalıkları yer almaktadır.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’nin eğitim programı, öğrencilere kapsamlı bir tıp eğitimi sağlamaktadır. Öğrenciler, fakülteden mezun olduktan sonra tıp alanında başarılı bir şekilde çalışabilecek bilgi ve becerilere sahip olurlar.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’nin Başvuru Şartları

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’ne başvurmak için adayların aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:

  • Lise diplomasına sahip olmak
  • Yabancı Dil Sınavı (YDS) veya Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı (TOEFL) puanına sahip olmak
  • Tıp Fakültesi Giriş Sınavı (TUS) puanına sahip olmak

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’ne başvurular, her yıl ağustos ayında başlar ve eylül ayında sona erer. Başvurular, fakültenin web sitesi üzerinden yapılır.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’nin Mezunları

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’nin mezunları, Türkiye’nin en iyi hastanelerinde ve kliniklerinde çalışmaktadırlar. Mezunlar, ayrıca, dünyanın dört bir yanında başarılı bir şekilde çalışmaktadırlar.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’nin mezunları arasında birçok ünlü isim bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Prof. Dr. Aziz Sancar: Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim insanı
  • Prof. Dr. Türkan Saylan: Türk çocuk doktoru ve eğitimci
  • Prof. Dr. Muzaffer İlhan Erdost: Türk kalp cerrahı
  • Prof. Dr. Mehmet Öz: Türk-Amerikan kalp cerrahı ve televizyon sunucusu

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin

Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynakları ziyaret edebilirsiniz:

  • Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi web sitesi: https://www.istanbul.edu.tr/en/cerrahpasa-english-faculty-of-medicine
  • İstanbul Üniversitesi web sitesi: https://www.istanbul.edu.tr/en
  • YÖK web sitesi: https://www.yok.gov.tr/en

Yayımlandı

kategorisi