continental ne demek

Continental

Continental, dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden biridir. Şirket, 1871 yılında Hannover, Almanya’da kuruldu ve bugün 58 ülkede 240.000’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Continental, lastik, fren sistemi, şanzıman, motor yönetim sistemi ve elektronik gibi çeşitli otomotiv parçaları üretmektedir.

Continental’in Tarihi

Continental, 1871 yılında Hannover, Almanya’da kuruldu. Şirketin kurucuları, lastik üreticisi Continental Caoutchouc ve Gutta-Percha Compagnie ve telgraf kablosu üreticisi Siemens & Halske idi. Continental, ilk olarak lastik üretimine başladı ve kısa sürede Almanya’nın en büyük lastik üreticisi haline geldi.

1900’lü yılların başında, Continental otomotiv parçaları üretimine de başladı. Şirket, 1904 yılında ilk fren sistemini üretti ve 1905 yılında ilk şanzımanını üretti. 1910’lu yıllarda, Continental motor yönetim sistemleri ve elektronik üretmeye başladı.

I. Dünya Savaşı sırasında, Continental askeri araçlar için lastik, fren sistemi ve şanzıman üretti. Savaştan sonra, şirket otomotiv parçaları üretimini yeniden başlattı ve kısa sürede dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden biri haline geldi.

II. Dünya Savaşı sırasında, Continental yine askeri araçlar için lastik, fren sistemi ve şanzıman üretti. Savaştan sonra, şirket otomotiv parçaları üretimini yeniden başlattı ve kısa sürede dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden biri haline geldi.

1990’lı yıllarda, Continental birçok otomotiv tedarikçisini satın aldı ve şirketin büyüklüğü önemli ölçüde arttı. 2007 yılında, Continental Siemens VDO Automotive’i satın aldı ve şirketin adı Continental AG olarak değiştirildi.

Continental’in Ürünleri

Continental, lastik, fren sistemi, şanzıman, motor yönetim sistemi ve elektronik gibi çeşitli otomotiv parçaları üretmektedir. Şirketin ürünleri, dünyanın önde gelen otomobil üreticileri tarafından kullanılmaktadır.

Continental’in Faaliyet Alanları

Continental, 58 ülkede faaliyet göstermektedir. Şirketin en büyük pazarları, Almanya, Çin, ABD ve Japonya’dır. Continental, bu ülkelerde üretim tesisleri ve satış ofisleri bulunmaktadır.

Continental’in Geleceği

Continental, otomotiv endüstrisinin geleceğine yatırım yapmaktadır. Şirket, elektrikli araçlar, otonom araçlar ve bağlantılı araçlar gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir. Continental, bu alanlarda öncü bir rol oynamayı hedeflemektedir.

Sonuç

Continental, dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden biridir. Şirket, 1871 yılında Hannover, Almanya’da kuruldu ve bugün 58 ülkede 240.000’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Continental, lastik, fren sistemi, şanzıman, motor yönetim sistemi ve elektronik gibi çeşitli otomotiv parçaları üretmektedir. Şirketin ürünleri, dünyanın önde gelen otomobil üreticileri tarafından kullanılmaktadır. Continental, otomotiv endüstrisinin geleceğine yatırım yapmaktadır. Şirket, elektrikli araçlar, otonom araçlar ve bağlantılı araçlar gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir. Continental, bu alanlarda öncü bir rol oynamayı hedeflemektedir.


Yayımlandı

kategorisi