cuma suresi kaçıncı sayfada arapça

Cuma Suresi Kaçıncı Sayfada Arapça?

Cuma Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 62. suresidir. 11 ayet ve 110 kelimeden oluşur. Mushaftaki sıralama itibarıyla 62. sure, iniş sırasına göre ise 110. suredir.

Cuma Suresi, adını 9. ayette geçen “Cuma günü” ifadesinden almıştır. Sure, Cuma günü müminlerin mescide gitmeleri, namaz kılmaları ve Allah’ı zikretmeleri gerektiği konusunda öğütler vermektedir.

Cuma Suresi’nin Konusu

Cuma Suresi, müminlerin Cuma günü mescide gitmeleri, namaz kılmaları ve Allah’ı zikretmeleri gerektiği konusunda öğütler vermektedir. Sure, ayrıca müminlerin birbirlerine karşı yardımsever ve merhametli olmaları gerektiğini de vurgulamaktadır.

Cuma Suresi’nin Faziletleri

Cuma Suresi, faziletli bir suredir. Hz. Muhammed (s.a.v.), Cuma günü Cuma Suresi’ni okuyan kimsenin günahlarının bağışlanacağını söylemiştir. Ayrıca, Cuma Suresi’ni okuyan kimsenin işlerinin kolaylaşacağı ve rızkının artacağı da rivayet edilmiştir.

Cuma Suresi’nin Meali

Bismillahirrahmanirrahim.

  1. Cuma günü gelince, namaza durun ve alışverişi bırakın. Bu, sizin için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz.

  2. Namaz kılındıktan sonra yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan rızık arayın. Allah’ı çokça zikredin ki kurtuluşa eresiniz.

  3. İnsanlar alışverişe ve eğlenceye daldıklarında seni bırakıp gittiler. De ki: “Allah katında olan, eğlenceden ve alışverişten daha hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır.”

  4. Size bir ticaret teklif edildiğinde, Allah’ı ve ahiret gününü anın. Eğer Allah’tan korkarsanız, size büyük bir mükafat verir.

  5. Allah’ın size indirdiğine uyun ve Resul’e itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki Resul’ün görevi sadece açıkça tebliğ etmektir.

  6. Allah’tan korkanlara, yaptıklarının karşılığını eksiksiz olarak verecektir. Onları, bilmedikleri yerlerden rızıklandıracaktır. Kim Allah’a tevekkül ederse, Allah ona yeter. Şüphesiz Allah, dilediğini yapandır.

  7. Allah, her şeye bir ölçü koymuştur.

  8. Eğer yeryüzünde bulunan ağaçlar kalem olsa ve deniz mürekkep olsa, yine de Allah’ın sözleri bitmezdi. Şüphesiz Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

  9. Sizi bir tek nefisten yaratan, eşini de ondan yaratan ve ikisinden birçok erkek ve kadın türeten Allah’tır. Allah, hakkıyla işiten ve hakkıyla görendir.

  10. Size iki yol gösterildi. Siz ise dik yokuşu seçmediniz.

  11. “Rabbimiz! Günahlarımızı ve aşırılıklarımızı bağışla. Ayaklarımızı sabit kıl ve kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.” deyin.

Cuma Suresi ile İlgili Faydalı Siteler

Cuma Suresi ile İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi