default ne demek

Default Ne Demektir?

Default, bir borçlunun borcunu ödeyememesi veya sözleşme yükümlülüklerini yerine getirememesi durumunda ortaya çıkan bir hukuki sonuçtur. Default, borçlunun iflasını veya iflasını takip eden tasfiye sürecini başlatabilir.

Default, genellikle borçlunun borcunu ödeyememesi veya sözleşme yükümlülüklerini yerine getirememesi durumunda ortaya çıkar. Ancak, bazı durumlarda borçlunun borcunu ödeyememesi veya sözleşme yükümlülüklerini yerine getirememesi dışında da default meydana gelebilir. Örneğin, borçlunun borcunu ödeyememesi veya sözleşme yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle alacaklının borçluya karşı dava açması ve mahkemenin borçluyu mahkum etmesi durumunda da default meydana gelir.

Default, borçlunun iflasını veya iflasını takip eden tasfiye sürecini başlatabilir. İflas, borçlunun borçlarını ödeyememesi veya sözleşme yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle mahkeme tarafından verilen bir karardır. İflas kararı verildikten sonra, borçlunun malvarlığı tasfiye edilir ve alacaklılara dağıtılır.

Default, borçlunun iflasını veya iflasını takip eden tasfiye sürecini başlatabileceği gibi, borçlunun itibarını da zedeleyebilir. Default, borçlunun borcunu ödeyememesi veya sözleşme yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle alacaklının borçluya karşı dava açması ve mahkemenin borçluyu mahkum etmesi durumunda da ortaya çıkar.

Default ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi