define adası ingilizce özeti

Define Adası

Define Adası, Robert Louis Stevenson tarafından yazılmış bir macera romanıdır. İlk olarak 1883 yılında yayınlanmıştır. Roman, genç bir çocuk olan Jim Hawkins’in korsanların gömülü hazinesini bulma maceralarını anlatmaktadır.

Roman, Jim Hawkins’in annesi ve babasının sahibi olduğu bir handa çalışmasıyla başlar. Bir gün, handa kalan bir korsan olan Billy Bones, Jim’e bir harita verir ve ona hazineyi bulmasını söyler. Bones kısa süre sonra ölür ve Jim haritayı alarak arkadaşları Dr. Livesey ve Squire Trelawney ile birlikte hazineyi aramaya çıkarlar.

Hazinenin bulunduğu ada, Güney Denizi’nde ıssız bir adadır. Ada, korsanlar tarafından ele geçirilmiştir ve liderleri olan Tek Bacaklı John Silver, hazineyi ele geçirmek için Jim ve arkadaşlarına karşı mücadele eder.

Jim ve arkadaşları, Silver ve korsanlarla birçok macera yaşarlar. Sonunda, hazineyi bulmayı başarırlar ve adadan kaçarlar.

Define Adası, macera romanlarının en klasiklerinden biridir. Roman, heyecanlı konusu, renkli karakterleri ve güzel anlatımıyla okuyucular tarafından çok beğenilmektedir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar

  • Define Adası’nın tam metni (İngilizce): https://www.gutenberg.org/files/120/120-h/120-h.htm
  • Define Adası’nın film uyarlamaları: https://www.imdb.com/title/tt0083987/
  • Define Adası’nın oyun uyarlamaları: https://www.mobygames.com/game/treasure-island/
  • Define Adası’nın çizgi roman uyarlamaları: https://www.comics.org/issue/25948/

Yayımlandı

kategorisi