do you remember ne demek

Do You Remember?

“Do You Remember?” 1961 yılında Larry Kusik ve Paul Evans tarafından yazılan ve ilk olarak Bobby Vee tarafından seslendirilen bir şarkıdır. Şarkı, 1962’de Billboard Hot 100 listesinde 1 numaraya ulaştı ve Vee’nin en büyük hiti oldu. Şarkı ayrıca The Beatles, The Beach Boys ve The Rolling Stones gibi birçok sanatçı tarafından da yorumlandı.

“Do You Remember?” sözleri, gençliğin ve ilk aşkın anılarını anlatan nostaljik bir şarkıdır. Şarkı, “Do you remember when we used to be young?” (Gençliğimizi hatırlıyor musun?) mısrası ile başlar ve ardından gençlik yıllarında yaşanan güzel anılar anlatılır. Şarkının nakaratında ise “Do you remember the day we fell in love?” (Aşık olduğumuz günü hatırlıyor musun?) sorusu sorulur ve bu soru, şarkının geri kalanında tekrarlanır.

“Do You Remember?” şarkısı, birçok kişi tarafından beğenilen ve sevilen bir şarkıdır. Şarkı, gençliğin ve ilk aşkın anılarını hatırlatması nedeniyle özellikle yaşlı insanlar tarafından beğenilmektedir. Şarkı ayrıca, nostaljik ve romantik bir şarkı olması nedeniyle birçok film ve televizyon dizisinde de kullanılmıştır.

Do You Remember? Şarkısıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi