enfal suresi 63 ayet arapça

Enfal Suresi 63. Ayet Arapça:

وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنْتُمْ لَا تُظْلَمُونَ

Enfal Suresi 63. Ayet Meali:

Onlara karşı gücünüzün yettiği kadar kuvvet ve bağlanmış atlar hazırlayın. Bununla Allah’ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve onlardan başka sizin bilmediğiniz, Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz. Allah yolunda harcadığınız her şey size eksiksiz olarak ödenir ve size zulmedilmez.

Enfal Suresi 63. Ayet Tefsiri:

Bu ayette, Müslümanlara düşmanlarına karşı güç hazırlamaları emredilmektedir. Bu güç, hem askeri güç hem de ekonomik güçtür. Askeri güç, düşmanı korkutmak ve caydırmak için gereklidir. Ekonomik güç ise, askeri gücü desteklemek ve sürdürmek için gereklidir.

Ayette ayrıca, Müslümanların düşmanlarını sadece bildikleri düşmanlarla sınırlamamaları gerektiği belirtilmektedir. Çünkü düşmanlar sadece bilinenler değildir. Bilinmeyen düşmanlar da vardır. Bu nedenle, Müslümanlar düşmanlarına karşı her zaman tetikte olmalı ve hazırlıklı bulunmalıdırlar.

Ayette ayrıca, Müslümanların Allah yolunda harcadıkları her şeyin kendilerine eksiksiz olarak ödeneceği belirtilmektedir. Bu, Allah’ın Müslümanlara verdiği bir vaattir. Müslümanlar, Allah yolunda harcadıkları her şeyin karşılığını mutlaka alacaklardır.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi