esrarengiz kasaba ingilizce adı

Esrarengiz Kasaba

Esrarengiz Kasaba, 2016 yılında yayınlanan bir Amerikan bilimkurgu korku televizyon dizisidir. Dizi, küçük bir kasabada yaşayan ve garip olaylarla karşılaşan bir grup insanın hikayesini anlatıyor.

Dizi, Hawkins, Indiana’da geçiyor. Kasaba, bir dizi garip olayla sarsılıyor. Önce, genç bir çocuk olan Will Byers kayboluyor. Daha sonra, kasabada bir dizi cinayet işleniyor. Kasaba halkı, bu olayların arkasında bir canavarın olduğunu düşünmeye başlıyor.

Dizi, Will Byers’ın kayboluşunu araştırmaya başlayan bir grup çocuğu takip ediyor. Çocuklar, kasabada yaşayan diğer insanlarla birlikte, canavarı durdurmaya çalışıyorlar.

Esrarengiz Kasaba, eleştirmenler tarafından beğenildi. Dizi, oyunculuğu, senaryosu ve görsel efektleriyle övgü aldı. Dizi, birçok ödüle de layık görüldü.

Konusu

Esrarengiz Kasaba, Hawkins, Indiana’da geçiyor. Kasaba, bir dizi garip olayla sarsılıyor. Önce, genç bir çocuk olan Will Byers kayboluyor. Daha sonra, kasabada bir dizi cinayet işleniyor. Kasaba halkı, bu olayların arkasında bir canavarın olduğunu düşünmeye başlıyor.

Dizi, Will Byers’ın kayboluşunu araştırmaya başlayan bir grup çocuğu takip ediyor. Çocuklar, kasabada yaşayan diğer insanlarla birlikte, canavarı durdurmaya çalışıyorlar.

Karakterler

  • Will Byers: 12 yaşında bir çocuk. Will, dizinin başında kayboluyor ve daha sonra Upside Down’da bulunuyor.
  • Mike Wheeler: Will’in arkadaşı. Mike, Will’i bulmak için bir grup çocukla birlikte çalışıyor.
  • Eleven: Bir kız çocuğu. Eleven, Upside Down’dan kaçan bir çocuktur. Eleven, Mike ve arkadaşlarına canavarı durdurmak için yardım ediyor.
  • Dustin Henderson: Mike’ın arkadaşı. Dustin, bilim kurgu ve fanteziye ilgi duyan bir çocuktur.
  • Lucas Sinclair: Mike’ın arkadaşı. Lucas, spor yapmayı seven bir çocuktur.
  • Joyce Byers: Will’in annesi. Joyce, Will’i bulmak için elinden geleni yapıyor.
  • Jim Hopper: Hawkins Şerifi. Hopper, Will’i bulmak için Joyce’e yardım ediyor.

Bölümler

Esrarengiz Kasaba’nın ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor. Dizi, 15 Temmuz 2016’da Netflix’te yayınlandı. Dizinin ikinci sezonu 9 bölümden oluşuyor. Dizi, 27 Ekim 2017’de Netflix’te yayınlandı. Dizinin üçüncü sezonu 8 bölümden oluşuyor. Dizi, 4 Temmuz 2019’da Netflix’te yayınlandı.

Ödüller

Esrarengiz Kasaba, birçok ödüle layık görüldü. Dizi, 2017 yılında En İyi Drama Dizisi dalında Altın Küre Ödülü kazandı. Dizi, aynı yıl En İyi Drama Dizisi dalında Emmy Ödülü’ne de aday gösterildi.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi