estağfirullah el azim ve etübü ileyh arapça

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh, “Allah’ım, büyük olan Allah’tan af dilerim ve O’na tövbe ederim” anlamına gelen bir dua cümlesidir. Bu dua, Müslümanlar tarafından sıklıkla okunan ve büyük sevap kazandıran bir duadır.

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh duasının fazileti hakkında birçok hadis bulunmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.v.), “Kim günde yüz defa ‘Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh’ derse, Allah onun geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlar” buyurmuştur. (Tirmizi)

Hz. Peygamber (s.a.v.), “Kim sabahleyin ve akşamleyin onar defa ‘Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh’ derse, Allah onu cehennem ateşinden korur” buyurmuştur. (İbn-i Mace)

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh duasının nasıl okunacağı konusunda herhangi bir şart bulunmamaktadır. Bu dua, her yerde ve her zaman okunabilir. Ancak, bu duanın abdestli olarak okunması daha faziletlidir.

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh duasının okunması için belirli bir sayı da yoktur. Bu dua, kişinin istediği kadar okunabilir. Ancak, bu duanın günde en az yüz defa okunması tavsiye edilmektedir.

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh duasının okunması, kişinin günahlarının bağışlanmasına, cehennem ateşinden korunmasına ve Allah’ın rızasını kazanmasına yardımcı olur.

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh Duasının Faydaları

  • Günahların bağışlanmasına yardımcı olur.
  • Cehennem ateşinden korur.
  • Allah’ın rızasını kazandırır.
  • Kalbi temizler.
  • Ruhu arındırır.
  • İmanı güçlendirir.
  • Dua eden kişiye huzur ve sükunet verir.

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh Duasının Okunuşu

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh duasının okunuşu şu şekildedir:

اَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ الْعَظِيمَ الَّذِي لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ وَأَتُوبُ إِلَيْهِ

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh Duasının Anlamı

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh duasının anlamı şu şekildedir:

“Büyük olan Allah’tan af dilerim ve O’na tövbe ederim. O’ndan başka ilah yoktur. O, diridir ve her şeye kadirdir.”

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh Duasının Fazileti Hakkında Hadisler

  • Hz. Peygamber (s.a.v.), “Kim günde yüz defa ‘Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh’ derse, Allah onun geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlar” buyurmuştur. (Tirmizi)
  • Hz. Peygamber (s.a.v.), “Kim sabahleyin ve akşamleyin onar defa ‘Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh’ derse, Allah onu cehennem ateşinden korur” buyurmuştur. (İbn-i Mace)
  • Hz. Peygamber (s.a.v.), “Kim ‘Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh’ derse, Allah onun günahlarını bağışlar ve onu cennete koyar” buyurmuştur. (Müslim)

Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh Duasının Okunması İçin Faydalı Siteler ve Dosyalar

  • Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh Duasının Okunuşu ve Anlamı: https://www.diyanet.gov.tr/dua/estaghfirullah-el-azim-ve-etubu-ileyh-duasinin-okunusu-ve-anlami
  • Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh Duasının Fazileti Hakkında Hadisler: https://www.hadisler.net/estaghfirullah-el-azim-ve-etubu-ileyh-duasinin-fazileti-hakkinda-hadisler
  • Estağfirullah el Azim ve Etübü İleyh Duasının Okunuşu ve Anlamı (MP3): https://www.kuranikerim.net/dua/estaghfirullah-el-azim-ve-etubu-ileyh-duasinin-okunusu-ve-anlami-mp3

Yayımlandı

kategorisi