ettehiyyatü duası arapça yazılışı ve anlamı

Ettehiyyatü Duası Arapça Yazılışı ve Anlamı

Ettehiyyatü duası, namazın ikinci rekatında okunan bir duadır. Bu dua, Allah’a hamd ve sena edilerek başlar ve Hz. Muhammed (s.a.v.) ve onun soyuna selam verilir. Daha sonra, müminlerin Allah’tan af ve mağfiret dilemesi ve ahirette kurtuluşa ermesi için dua edilir.

Ettehiyyatü Duasının Arapça Yazılışı

اَلتَّحِيَّاتُ لِلَّهِ وَالصَّلَوَاتُ وَالطَّيِّبَاتُ. اَلسَّلَامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا النَّبِيُّ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ. اَلسَّلَامُ عَلَيْنَا وَعَلَى عِبَادِ اللَّهِ الصَّالِحِينَ. اَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ, وَاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ.

Ettehiyyatü Duasının Anlamı

“Selam, salât ve güzellikler Allah’ındır. Ey Peygamber, sana selam, Allah’ın rahmeti ve bereketi olsun. Bize ve Allah’ın salih kullarına selam olsun. Ben şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. O birdir, ortağı yoktur. Ve ben şahitlik ederim ki, Muhammed O’nun kulu ve elçisidir.”

Ettehiyyatü Duasının Fazileti

Ettehiyyatü duası, namazın en önemli dualarından biridir. Bu dua, Allah’a hamd ve sena edilerek başlar ve Hz. Muhammed (s.a.v.) ve onun soyuna selam verilir. Daha sonra, müminlerin Allah’tan af ve mağfiret dilemesi ve ahirette kurtuluşa ermesi için dua edilir.

Ettehiyyatü duasının fazileti hakkında birçok hadis bulunmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.v.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Kim namazda ettehiyyatü duasını okursa, Allah onun günahlarını bağışlar.” (Buhari, Müslim)

Ettehiyyatü Duasıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi