film ingilizce

Film Adı: “The Shawshank Redemption”

Yönetmen: Frank Darabont

Yazar: Stephen King (roman)

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, Clancy Brown, William Sadler, Gil Bellows, James Whitmore

Tür: Dram, Suç, Gerilim

Çıkış Tarihi: 22 Eylül 1994

Süre: 142 dakika

IMDb Puanı: 9.3/10

Konusu:

“The Shawshank Redemption”, Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanan bir Amerikan dram filmidir. Film, 1940’lı yıllarda Maine’de geçmektedir. Başrolde Tim Robbins’in canlandırdığı Andy Dufresne, karısını ve sevgilisini öldürmekle suçlanarak Shawshank Hapishanesi’ne gönderilir. Andy, hapishanede geçirdiği 20 yıl boyunca arkadaşlık, umut ve özgürlük arayışını sürdürür.

Andy, hapishanede geçirdiği ilk yıllarda zorluklarla karşılaşır. Diğer mahkumlar tarafından dışlanır ve gardiyanlar tarafından kötü muamele görür. Ancak Andy, pes etmez ve hapishane kütüphanesinde çalışmaya başlar. Kütüphanede geçirdiği zaman, Andy’nin ufkunu genişletir ve ona yeni umutlar verir.

Andy, hapishanede geçirdiği süre boyunca birçok arkadaş edinir. Bunlardan en önemlisi, Morgan Freeman’ın canlandırdığı Ellis “Red” Redding’dir. Red, Andy’nin en yakın arkadaşı olur ve ona hapishanede hayatta kalma konusunda yardımcı olur.

Andy, hapishanede geçirdiği süre boyunca birçok zorlukla karşılaşır. Ancak, hiçbir zaman umudunu kaybetmez ve özgürlüğüne kavuşmak için mücadele etmeye devam eder. Andy’nin mücadelesi, sonunda onu özgürlüğüne kavuşturur.

Filmin Önemi:

“The Shawshank Redemption”, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilir. Film, arkadaşlık, umut ve özgürlük gibi evrensel temaları ele almaktadır. Film, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından büyük beğeni toplamıştır. “The Shawshank Redemption”, 7 Akademi Ödülü’ne aday gösterilmiş ve 2 Oscar kazanmıştır.

Filmin Faydalı Siteleri:

Filmin İlgili Dosyaları:


Yayımlandı

kategorisi