film izle bilim kurgu fantastik 2018

2018’in En İyi Bilim Kurgu ve Fantastik Filmleri

Bilim kurgu ve fantastik filmler, hayal gücümüzü ateşleyen, bizi başka dünyalara taşıyan ve geleceğin olasılıklarını keşfetmemizi sağlayan büyüleyici bir eğlence türüdür. 2018, bu türün hayranları için özellikle verimli bir yıl oldu ve çok sayıda olağanüstü film vizyona girdi.

İşte 2018’in en iyi bilim kurgu ve fantastik filmlerinden bazıları:

Annihilation (Yok Oluş)

Alex Garland’ın yönettiği bu gerilim dolu bilim kurgu filmi, gizemli bir bölgeye giren ve yavaş yavaş tuhaf ve tehlikeli yaratıklarla karşılaşan bir grup bilim insanını konu alıyor. Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh ve Oscar Isaac’in başrollerini paylaştığı film, çarpıcı görselleri ve düşündürücü temalarıyla beğeni topladı.

Black Panther (Kara Panter)

Marvel Sinematik Evreni’nin en son bölümü olan Black Panther, Wakanda adlı gizli bir Afrika ülkesinin teknolojik olarak gelişmiş kralı T’Challa’nın hikayesini anlatıyor. Chadwick Boseman’ın başrolünde oynadığı film, güçlü karakterleri, nefes kesici aksiyon sahneleri ve sosyal yorumlarıyla büyük beğeni topladı.

Blade Runner 2049 (Bıçak Sırtı 2049)

1982 yapımı klasik filmin devamı niteliğindeki Blade Runner 2049, Harrison Ford’un Rick Deckard rolüne geri döndüğü, Ryan Gosling’in de yeni bir replikant olan K rolünü üstlendiği bir neo-noir bilim kurgu filmidir. Denis Villeneuve’ün yönettiği film, görsel olarak çarpıcı, tematik olarak zengin ve duygusal olarak güçlü bir başyapıttır.

First Man (İlk İnsan)

Damien Chazelle’in yönettiği bu biyografik drama, Neil Armstrong’un Ay’a ilk ayak basan insan olma yolculuğunu konu alıyor. Ryan Gosling’in Armstrong rolünde oynadığı film, uzay yolculuğunun tehlikelerini ve fedakarlıklarını gerçekçi ve sürükleyici bir şekilde tasvir ediyor.

Hereditary (Kalıtsal)

Ari Aster’ın yönettiği bu korku filmi, bir ailenin karanlık sırlarını ve nesiller boyu süren travmayı ortaya çıkaran ürkütücü bir hikayedir. Toni Collette, Alex Wolff ve Milly Shapiro’nun başrollerini paylaştığı film, eleştirmenlerce beğenildi ve yılın en korkunç filmlerinden biri olarak kabul edildi.

Mission: Impossible – Fallout (Görevimiz Tehlike: Son Oyun)

Tom Cruise’un Ethan Hunt rolüne geri döndüğü Mission: Impossible serisinin altıncı bölümü, aksiyon dolu bir casusluk gerilim filmidir. Christopher McQuarrie’nin yönettiği film, nefes kesici dublörleri, karmaşık hikayesi ve yıldızlarla dolu kadrosuyla büyük beğeni topladı.

Mortal Engines (Ölümcül Makineler)

Peter Jackson’ın yapımcılığını üstlendiği bu steampunk fantastik filmi, hareketli şehirlerin birbirini avladığı bir gelecekte geçiyor. Hera Hilmar, Robert Sheehan ve Hugo Weaving’in başrollerini paylaştığı film, görsel olarak çarpıcı ve aksiyon dolu bir maceradır.

A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)

John Krasinski’nin yönettiği ve başrolünde oynadığı bu gerilim filmi, ses çıkardıklarında ölümcül yaratıklar tarafından avlanan bir ailenin hikayesini anlatıyor. Emily Blunt ve Millicent Simmonds’ın da rol aldığı film, gerilim dolu atmosferi ve güçlü performanslarıyla beğeni topladı.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde)

Sony Pictures Animation’ın animasyon filmi, Miles Morales adlı genç bir çocuğun Örümcek-Adam olmasını konu alıyor. Shameik Moore, Hailee Steinfeld ve Jake Johnson’ın seslendirdiği film, çığır açan animasyon stili, eğlenceli hikayesi ve sevimli karakterleriyle büyük beğeni topladı.

Venom (Zehir)

Marvel Comics karakterine dayanan bu süper kahraman filmi, Eddie Brock adlı bir gazetecinin Venom adlı bir uzaylı simbiyotla birleşmesini konu alıyor. Tom Hardy’nin başrolünde oynadığı film, aksiyon dolu ve karanlık bir tona sahip, eğlenceli bir maceradır.

Bu filmler, 2018’in bilim kurgu ve fantastik türündeki en iyi örneklerinden sadece birkaçıdır. İster aksiyon dolu maceralar, ister gerilim dolu gerilimler, ister düşündürücü dramalar arıyor olun, bu filmlerden birinde mutlaka keyif alacaksınız.


Yayımlandı

kategorisi