furkan suresi 74 ayet arapça

Furkan Suresi 74. Ayet Arapça:

وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ ۚ قُلْ إِنَّ اللَّهَ يُضِلُّ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِي إِلَيْهِ مَنْ أَنَابَ

Furkan Suresi 74. Ayet Meali:

Kâfirler: “Ona Rabbinden bir mucize indirilmeli değil miydi?” dediler. De ki: “Şüphesiz Allah, dilediğini saptırır ve O’na yöneleni hidayete erdirir.”

Furkan Suresi 74. Ayet Tefsiri:

Bu ayette, kâfirlerin Hz. Peygamber’e (s.a.v.) mucize getirmesi yönündeki talepleri ve Allah’ın bu talebe verdiği cevap yer almaktadır.

Kâfirler, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) peygamberliğini kabul etmiyorlardı ve ondan mucize getirmesini istiyorlardı. Onlar, eğer Hz. Peygamber (s.a.v.) gerçekten peygamber olsaydı, Allah’ın ona mucize vereceğini düşünüyorlardı.

Ancak Allah, kâfirlerin bu talebini reddetti ve onlara, dilediğini saptırdığını ve O’na yöneleni hidayete erdirdiğini bildirdi. Bu, Allah’ın insanların iman etme veya etmemekte özgür olduğunu ve kimseyi zorla iman ettirmeyeceğini göstermektedir.

Allah, insanların iman etmelerini istiyor, ancak onları zorlamıyor. O, insanlara hidayet yolunu gösteriyor ve onlar bu yolda yürümeyi seçip seçmeme konusunda özgürdürler.

Furkan Suresi 74. Ayet ile İlgili Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi