gezegen isimleri ingilizce

Gezegen İsimleri İngilizce

Gezegenler, Güneş’in etrafında dönen büyük, küresel gök cisimleridir. Güneş Sistemi’nde sekiz gezegen vardır: Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün.

Merkür

Merkür, Güneş’e en yakın gezegendir. Küçük, kayalık bir gezegendir ve atmosferi yoktur. Merkür’ün yüzeyi kraterlerle kaplıdır ve sıcaklığı 450 santigrat dereceye kadar ulaşabilir.

Venüs

Venüs, Güneş’e ikinci en yakın gezegendir. Dünya’dan biraz daha büyük bir gezegendir ve atmosferi çok kalındır. Venüs’ün yüzeyi volkanlarla kaplıdır ve sıcaklığı 460 santigrat dereceye kadar ulaşabilir.

Dünya

Dünya, Güneş’e üçüncü en yakın gezegendir. Orta büyüklükte bir gezegendir ve atmosferi vardır. Dünya’nın yüzeyi okyanuslar, kıtalar ve dağlarla kaplıdır. Dünya’nın sıcaklığı ortalama 15 santigrat derecedir.

Mars

Mars, Güneş’e dördüncü en yakın gezegendir. Dünya’dan biraz daha küçük bir gezegendir ve atmosferi çok incedir. Mars’ın yüzeyi kraterlerle ve kanyonlarla kaplıdır. Mars’ın sıcaklığı ortalama -63 santigrat derecedir.

Jüpiter

Jüpiter, Güneş’e beşinci en yakın gezegendir. Çok büyük bir gezegendir ve atmosferi çok kalındır. Jüpiter’in yüzeyi bulutlarla kaplıdır ve sıcaklığı ortalama -110 santigrat derecedir.

Satürn

Satürn, Güneş’e altıncı en yakın gezegendir. Çok büyük bir gezegendir ve atmosferi çok kalındır. Satürn’ün yüzeyi bulutlarla kaplıdır ve sıcaklığı ortalama -140 santigrat derecedir.

Uranüs

Uranüs, Güneş’e yedinci en yakın gezegendir. Çok büyük bir gezegendir ve atmosferi çok kalındır. Uranüs’ün yüzeyi bulutlarla kaplıdır ve sıcaklığı ortalama -195 santigrat derecedir.

Neptün

Neptün, Güneş’e sekizinci en yakın gezegendir. Çok büyük bir gezegendir ve atmosferi çok kalındır. Neptün’ün yüzeyi bulutlarla kaplıdır ve sıcaklığı ortalama -200 santigrat derecedir.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi