güney kore ingilizce

Güney Kore: Tarih, Kültür ve Ekonomi

Güney Kore, Doğu Asya’da bulunan bir ülkedir. Kuzey Kore ile sınır komşusudur. Başkenti Seul’dur. Güney Kore, 10 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir.

Tarih

Güney Kore’nin tarihi, MÖ 3000 yılına kadar uzanmaktadır. İlk olarak, Gojoseon Krallığı tarafından yönetilmiştir. Daha sonra, Baekje, Silla ve Goguryeo krallıkları tarafından yönetilmiştir. 935 yılında, Goryeo Krallığı kurulmuştur. 1392 yılında, Joseon Krallığı kurulmuştur. Joseon Krallığı, 1910 yılına kadar sürmüştür. 1910 yılında, Japonya tarafından ilhak edilmiştir. 1945 yılında, Japonya’nın II. Dünya Savaşı’nda yenilmesiyle bağımsızlığını kazanmıştır. 1948 yılında, Güney Kore ve Kuzey Kore kurulmuştur.

Kültür

Güney Kore’nin kültürü, Çin ve Japonya kültürlerinden etkilenmiştir. Güney Kore’de, Budizm ve Hristiyanlık yaygın dinlerdir. Güney Kore’nin resmi dili Korecedir. Güney Kore’de, geleneksel müzik, dans ve tiyatro sanatları yaygındır. Güney Kore’nin mutfağı, pirinç, sebze ve et yemeklerinden oluşmaktadır. Güney Kore’de, kimchi, bulgogi ve bibimbap gibi yemekler yaygındır.

Ekonomi

Güney Kore, dünyanın en büyük ekonomilerinden biridir. Güney Kore’nin ekonomisi, sanayi, hizmet ve tarım sektörlerine dayanmaktadır. Güney Kore’de, elektronik, otomobil ve gemi yapımı gibi sanayi sektörleri yaygındır. Güney Kore’de, finans, sigorta ve turizm gibi hizmet sektörleri yaygındır. Güney Kore’de, pirinç, sebze ve meyve gibi tarım ürünleri yetiştirilmektedir.

Faydalı Siteler

  • Güney Kore Cumhuriyeti Hükümeti: https://www.korea.net/Government/AboutKorea/Introduction/index.html
  • Güney Kore Turizm Örgütü: https://www.visitkorea.or.kr/eng/index.kto
  • Güney Kore Kültür ve Enformasyon Bakanlığı: https://www.mofa.go.kr/eng/index.do

İlgili Dosyalar

  • Güney Kore’nin Tarihi: https://www.korea.net/Government/AboutKorea/History/index.html
  • Güney Kore’nin Kültürü: https://www.korea.net/Government/AboutKorea/Culture/index.html
  • Güney Kore’nin Ekonomisi: https://www.korea.net/Government/AboutKorea/Economy/index.html

Yayımlandı

kategorisi