hafize isminin kurandaki anlamı

Hafize İsminin Kur’an’daki Anlamı

İngilizce:

Hafiza ismi, Kur’an’da geçmeyen bir isimdir. Ancak, “hafıza” kelimesi Kur’an’da birkaç kez geçmektedir ve “hatırlama” veya “anımsama” anlamına gelir.

Türkçe:

Hafıza ismi, Kur’an’da geçmeyen bir isimdir. Ancak, “hafıza” kelimesi Kur’an’da birkaç kez geçmektedir ve “hatırlama” veya “anımsama” anlamına gelir.

Kur’an’da “Hafıza” Kelimesinin Geçtiği Ayetler:

  • Bakara Suresi, Ayet 282: “Ey iman edenler! Borç aldığınız zaman, belirli bir süreye kadar yazın. İçinizden biri yazsın. Borçlu olan kimse, borcunu doğru olarak yazdırsın. Allah, ona yazmayı öğrettiği gibi yazdırmasını emretmiştir. Borçlu olan kimse, borcunu yazdırsın ve Allah’tan korksun da borcunu eksiltmesin. Eğer borçlu akıl hastası, güçsüz veya yazdıracak durumda değilse, velisi doğru olarak yazdırsın. Herhangi biriniz bir başkasına bir şey emanet ederse, onu yazsın. Emanetçi de, emaneti alan da günah işlemesin. Eğer yazmazsanız, aranızda anlaşmazlık çıkabilir. Ancak, alışveriş yaptığınız zaman, onu yazmanıza gerek yoktur. Şahitler bulundurun. Bir kâtip yazarken, ona zulmetmeyin. Borçlu veya alacaklı, eğer akıl hastası veya güçsüzse veya yazdıracak durumda değilse, velisi doğru olarak yazdırsın. Eğer iki erkeğiniz yoksa, şahit olarak erkeklerden birini ve iki kadını alın. Eğer iki kadın bulamazsanız, rıza göstereceğiniz kadınlardan birini alın. Böylece, onlardan biri unutursa, diğeri ona hatırlatır. Şahitler çağrıldıkları zaman, çekinmesinler. Küçük veya büyük, borcu olduğu gibi yazmaktan usanmayın. Bu, Allah katında daha adil, şahitlik için daha sağlam ve şüpheye düşmemeniz için daha uygundur. Ancak, aranızda bir alışveriş malı ise ve onu hemen teslim alıyorsanız, onu yazmanıza gerek yoktur. Aranızdaki muameleleri yazın. Allah, sizin velinizdir. O, her şeyi hakkıyla bilendir.”

  • Maide Suresi, Ayet 106: “Ey iman edenler! Allah’a verdiğiniz sözleri yerine getirin. Size helal ve temiz olarak verilen şeyleri yiyin ve Allah’tan korkun. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla bilendir.”

  • Taha Suresi, Ayet 112: “Musa, ‘Rabbim! Bana bir yardımcı ver,’ dedi.”

Sonuç:

Hafiza ismi Kur’an’da geçmemektedir. Ancak, “hafıza” kelimesi Kur’an’da birkaç kez geçmektedir ve “hatırlama” veya “anımsama” anlamına gelir.


Yayımlandı

kategorisi