haşr suresi son 2 ayeti arapça

Haşr Suresi Son 2 Ayet: Arapça Metin ve Türkçe Anlamı

Arapça Metin:

وَالَّذِينَ آمَنُوا مِنْ بَعْدُ وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا مَعَكُمْ فَأُولَئِكَ مِنْكُمْ وَأُوْلُوا الْأَرْحَامِ بَعْضُهُمْ أَوْلَى بِبَعْضٍ فِي كِتَابِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

وَالْمُهَاجِرُونَ وَالْأَنْصَارُ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُمْ بِإِحْسَانٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي تَحْتَهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ

Türkçe Anlamı:

Sonradan iman edip hicret eden ve sizinle birlikte cihat edenler de sizdendir. Ve akrabalar birbirlerine daha yakındır. Allah’ın kitabında (böyle yazılmıştır). Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Muhacirler, ensar ve onlara güzellikle tabi olanlardan Allah razı olmuştur. Onlar da Allah’tan razı olmuşlardır. Allah onlar için altından ırmaklar akan, içinde ebedi olarak kalacakları cennetler hazırlamıştır. İşte bu, büyük kurtuluştur.

Konusu:

Haşr Suresi’nin son iki ayeti, hicret eden ve cihat edenlerin faziletlerinden bahsetmektedir. Ayrıca, akrabaların birbirlerine olan yakınlıklarından ve Allah’ın her şeyi hakkıyla bildiğinden söz edilmektedir.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi