haşr suresi son 5 ayeti arapça

Haşr Suresi Son 5 Ayetinin Arapça Metni ve Konusu

Arapça Metin:

وَأَنزَلَ اللَّهُ عَلَيْهِم مَّنَ السَّمَاءِ مَاءً فَطَهَّرَهُم بِهِ وَزَكَّاهُم بِهِ وَأَنزَلَ عَلَيْهِم مِّنَ السَّمَاءِ جُنُودًا لَّمْ تَرَوْهَا وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا

لَّكُمْ مَّا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا

لَقَدْ عَلِمَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ مِنكُمْ وَالصَّابِرِينَ وَلَن يَضِيعَ أَعْمَالَ الْمُصْلِحِينَ

وَالَّذِينَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالَّذِينَ آوَوْا وَّنَصَرُوا أُولَئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَّهُم مَّغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ

وَالَّذِينَ آمَنُوا مِن بَعْدُ وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا مَعَكُمْ فَأُولَئِكَ مِنكُمْ وَأُوْلُوا الْأَرْحَامِ بَعْضُهُمْ أَوْلَى بِبَعْضٍ فِي كِتَابِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

Konusu:

Haşr Suresi’nin son 5 ayeti, Allah’ın müminlere olan nimetlerini, onların yaptıkları iyiliklerin karşılığını ve müminlerin birbirlerine olan yakınlığını konu almaktadır.

1. Ayet:

Bu ayette, Allah’ın müminlere gökten su indirerek onları temizlediği ve arındırdığı belirtilmektedir. Su, hayatın kaynağıdır ve aynı zamanda temizliğin de sembolüdür. Allah, müminleri su ile temizleyerek onları günahlarından arındırmakta ve onları yeni bir başlangıç yapmaya hazırlamaktadır.

2. Ayet:

Bu ayette, Allah’ın müminlere gökten görünmeyen ordular indirdiği belirtilmektedir. Bu ordular, müminleri düşmanlarına karşı koruyacak ve onlara zafer kazandıracaktır. Allah, müminlerin her zaman yanında olduğunu ve onları asla yalnız bırakmayacağını göstermektedir.

3. Ayet:

Bu ayette, Allah’ın mücahitleri ve sabredenleri bildiğini ve onların yaptıkları iyiliklerin karşılığını vereceğini belirtilmektedir. Mücahitler, Allah yolunda savaşanlardır ve sabredenler ise, zorluklara ve sıkıntılara karşı direnenlerdir. Allah, bu kişilerin yaptıkları iyilikleri asla boşa çıkarmayacak ve onları en güzel şekilde mükafatlandıracaktır.

4. Ayet:

Bu ayette, iman eden, hicret eden ve Allah yolunda cihat edenlerin müminlerin gerçek dostları olduğu belirtilmektedir. Bu kişiler, birbirlerine yardım edecekler ve birbirlerinin haklarını koruyacaklardır. Allah, bu kişilere mağfiret ve bol rızık verecektir.

5. Ayet:

Bu ayette, daha sonra iman eden, hicret eden ve müminlerle birlikte cihat edenlerin de müminlerin bir parçası olduğu belirtilmektedir. Bu kişiler, akrabalık bağları olmasa bile, müminlerle aynı safta yer alacaklar ve birbirlerine destek olacaklar. Allah, bu kişilerin de yaptıkları iyiliklerin karşılığını verecektir.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi