hz ne demek

Hz Ne Demek?

Hz, hertz biriminin kısaltmasıdır. Hertz, bir saniyede meydana gelen periyodik olayların sayısını ifade eder. Bir hertz, bir saniyede bir döngü anlamına gelir. Hertz, adını Alman fizikçi Heinrich Hertz’den almıştır. Hertz, 1886 yılında elektromanyetik dalgaların varlığını deneysel olarak kanıtlamıştır.

Hertz, birçok alanda kullanılan bir birimdir. Örneğin, elektrik akımının frekansı, radyo dalgalarının frekansı ve ses dalgalarının frekansı hertz cinsinden ifade edilir.

Elektrik Akımının Frekansı

Elektrik akımının frekansı, bir saniyede meydana gelen akım yön değişimlerinin sayısını ifade eder. Elektrik akımının frekansı, hertz cinsinden ifade edilir. Türkiye’de elektrik akımının frekansı 50 hertz’dir.

Radyonun Frekansı

Radyonun frekansı, bir saniyede meydana gelen radyo dalgalarının sayısını ifade eder. Radyonun frekansı, hertz cinsinden ifade edilir. Radyonun frekansı, radyo istasyonunun yayın yaptığı bant aralığına göre değişir.

Ses Dalgalarının Frekansı

Ses dalgalarının frekansı, bir saniyede meydana gelen ses dalgalarının sayısını ifade eder. Ses dalgalarının frekansı, hertz cinsinden ifade edilir. Ses dalgalarının frekansı, sesin perdesini belirler.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi