imam nevevi korunma duası arapça

İmam Nevevi Korunma Duası Arapça

İmam Nevevi Korunma Duası, İslam dünyasında yüzyıllardır okunan ve çok sayıda kişi tarafından ezberlenen bir duadır. Dua, İmam Nevevi tarafından yazılmış olup, Allah’tan korunma ve yardım dilemek için okunur. Dua, Arapça olarak yazılmış olup, Türkçe’ye çevrilmiş birçok versiyonu bulunmaktadır.

Dua, genellikle sabah ve akşam namazlarından sonra okunur. Ancak, herhangi bir zamanda okunabilir. Dua, Allah’tan korunma ve yardım dilemek için okunur. Dua, aynı zamanda, hastalıklardan, kazalardan ve diğer tehlikelerden korunmak için de okunur.

Dua, Arapça olarak şu şekildedir:

“Bismillahirrahmanirrahim. Allahümme inni es’elüke el-afiyete fi’d-dünya vel-ahirah. Allahümme inni es’elüke el-mağfirete vel-afve vel-afiyete fi dini ve dünyaya ve ehli ve mali. Allahümme estir avrati ve emin rav’ati ve aslih lisani ve ahlakı ve a’malı. Allahümme inni euzü bike min şerri nefsi ve şerri’l-hased ve şerri’l-ayn ve şerri’ş-şeytan ve şerri men zeleme. Allahümme inni es’elüke el-cennete ve euzü bike minen-nar. Allahümme inni es’elüke min hayri ma ta’lem ve euzü bike min şerri ma ta’lem. Allahümme inni es’elüke min fadlike ve euzü bike min adlike. Allahümme inni es’elüke en tuğfire li ve li valideyye ve li’l-mü’minine vel-mü’minat el-ahyai minhum vel-emvat. Allahümme inni es’elüke el-afiyete fi’d-dünya vel-ahirah. Allahümme inni es’elüke el-mağfirete vel-afve vel-afiyete fi dini ve dünyaya ve ehli ve mali. Allahümme estir avrati ve emin rav’ati ve aslih lisani ve ahlakı ve a’malı. Allahümme inni euzü bike min şerri nefsi ve şerri’l-hased ve şerri’l-ayn ve şerri’ş-şeytan ve şerri men zeleme. Allahümme inni es’elüke el-cennete ve euzü bike minen-nar. Allahümme inni es’elüke min hayri ma ta’lem ve euzü bike min şerri ma ta’lem. Allahümme inni es’elüke min fadlike ve euzü bike min adlike. Allahümme inni es’elüke en tuğfire li ve li valideyye ve li’l-mü’minine vel-mü’minat el-ahyai minhum vel-emvat. Allahümme inni es’elüke el-afiyete fi’d-dünya vel-ahirah.”

Dua, Türkçe’ye şu şekilde çevrilmiştir:

“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Allah’ım, senden dünya ve ahirette afiyet diliyorum. Allah’ım, senden dinimde, dünyamda, ailemde ve malımda af, mağfiret ve afiyet diliyorum. Allah’ım, ayıp yerlerimi ört, korkumu gider, dilimi, ahlakımı ve amellerimi düzelt. Allah’ım, nefsimin şerrinden, hasedin şerrinden, göz değmesinin şerrinden, şeytanın şerrinden ve zulmedenlerin şerrinden sana sığınırım. Allah’ım, senden cenneti diliyorum ve senden cehenneme girmekten sana sığınırım. Allah’ım, bildiğin hayrı senden dilerim ve bildiğin şerden sana sığınırım. Allah’ım, fazlından dilerim ve gazabından sana sığınırım. Allah’ım, beni, annemi, babamı, mümin erkekleri ve mümin kadınları, hayatta olanlarını da, ölmüş olanlarını da bağışlamanı dilerim. Allah’ım, senden dünya ve ahirette afiyet diliyorum. Allah’ım, senden dinimde, dünyamda, ailemde ve malımda af, mağfiret ve afiyet diliyorum. Allah’ım, ayıp yerlerimi ört, korkumu gider, dilimi, ahlakımı ve amellerimi düzelt. Allah’ım, nefsimin şerrinden, hasedin şerrinden, göz değmesinin şerrinden, şeytanın şerrinden ve zulmedenlerin şerrinden sana sığınırım. Allah’ım, senden cenneti diliyorum ve senden cehenneme girmekten sana sığınırım. Allah’ım, bildiğin hayrı senden dilerim ve bildiğin şerden sana sığınırım. Allah’ım, fazlından dilerim ve gazabından sana sığınırım. Allah’ım, beni, annemi, babamı, mümin erkekleri ve mümin kadınları, hayatta olanlarını da, ölmüş olanlarını da bağışlamanı dilerim.”

Dua, çok sayıda kişi tarafından ezberlenmiş olup, günlük olarak okunmaktadır. Dua, Allah’tan korunma ve yardım dilemek için okunur. Dua, aynı zamanda, hastalıklardan, kazalardan ve diğer tehlikelerden korunmak için de okunur.

Dua ile ilgili faydalı siteler:

Dua ile ilgili faydalı dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi